CANEPA FIARTA

Share

Descriere - CANEPA FIARTA

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai mult de jumatate de ora.Peste aceste seminte vom turna apa rece din abundenta nu inainte de a le scoate din apa in care au fiert.Daca le lasam sa stea in apa fiarta,aceasta le va inmuia prea tare si vor deveni prea moi.Pentru a le ridica gradul de eficacitate, putem adauga praful de bicarbonat sau de copt,praf care le va inchide la culoare si le va lasa miezul alb si imbietor. Aceste boabe de canepa fierte le putem pastra la congelator,inchise in cutii ermetice .In acest mod le putem conserva pentru o perioada mai mare de timp. Sper sa prindeti multi pesti cu aceasta reteta.Va doresc FIR INTINS!

Ingrediente

  • CANEPA 250 gr
  • BICARBONAT DE SODIU / PRAF DE COPT 10 gr
  • APA 1000 ml

Specii de Pești

  • Babusca
  • Caras
  • Clean
  • Cteno
  • Crap
  • Platica
  • Rosioara
  • Oblete

CANEPA FIARTA : 1 comentarii

  • danut, uite o reteta foarte buna pt. ciprinide:

    la un kg de canepa se pune o lingura de sare gema ( pt. muraturi, slaba in iod ), apa de balta, ploaie ( nu plata si nici de la ghiuveta! ) 3-4 degete sa acopere canepa si lasata 24 ore la inmuiat. dupa asta se fierbe pana incolteste si se poate folosi aruncata cu racheta ( cel mai eficace mod ) sau amestecata in bulgari de nada si aruncati pe pat cu catapulta.
    nu aruncati apa in care a fiert!
    este foarte buna pt. inmuiat porumbul uscat sau umectarea nadei pentru bulgari. pt. primavara si toamna tarziu cand apa este rece, se pune la 1 kg de canepa 2-3 linguri de chilii praf sau celebrul robin red.