Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

CASA PESTILOR

CASA PESTILOR

 DE RETINUT.  Am un prieten (multi il cunosc) care acum vreo 3-4 ani, s-a dus la pescuit pe olt in zona baraj Dragasani.Cei care il insoteau au inceput lansarile si s-au pus pe asteptat. Prietenul meu si al multora dintre voi s-a uitat, a intrebat in stg. si in dreapta, iar dupa circa 2 ore s-a urcat in masina (atunci avea o Dacia break de culoare albastra) si a plecat inapoi spre Bucuresti fara sa spuna nimic. A venit spre seara cu (poate nu credeti) 3 (trei) butoaie de 220 litri fara capac si cu fundul taiat. Toti au ramas fara grai si se uitau interogativ unul la altul. Prietenul meu (era sa-i spun pe nume) a lasat sa intre noaptea in drepturi si a plecat in larg cu cate un butoi pe barca .A lansat sau mai bine zis scufundat in apa cele trei butoaie, a momit (tarziu am aflat cu ce),a lasat o baliza mica din polistiren, dupa care s-a culcat linistit. Dimineata,cand ceilalti erau marcati de oboseala (a fost cam rece in acea noapte),in jur de ora 5
s-a trezit si a inceput sa lanseze la 100-110m. de mal.
  Mentionez ca in acea zona fundul apei era nisipos si plat fara absolut nici o denivelare.Pana seara a prins un nr. de pesti printre care si un somn de top de 62kg.Intrebat fiind de multi cum a reusit, a  raspuns ca un pescar trebuie sa fie si constructor de case subacvatice. Revenind dupa 2 saptamani in acelasi loc a controlat cu un magnet locul sau mai bine zis ,,casa pestilor'' dar aceasta nu mai era acolo. Cu o saptamana in urma debitul oltului a fost crescut iar curentul a mutat <<structura de rezistenta a casei>>.
  Acum 2 ani, prin luna aprilie, in zona ecluzei de la barajul Mihailesti era mare dever de pescari. Motvul: se prindea salau frumos pe lac . Prietenul meu a primit aceasta informatie, a venit , a vazut, a lansat doar cu un plumb, intr-un anumit loc si ce credeti ca a facut in urmatoarele 2 ore. Nu,nu,fara butoaie! Langa capul digului din comuna Cornetu se afla doua societati care produc boltari de constructii. A mers la una din ele si a cumparat 100(una suta) buc. boltari cu mici defecte (pretul era mai mic) si cu ajutorul unui coleg le-a scufundat la 80-100 m. de mal. A doua zi de dimineata era pe apa cu barca si dadea la salau cu twister. Capturi si nr. lor? Credeti-ma imi este greu si nu este frumos sa fac public ce a reusit altul.
  Locul meu de pescuit intruneste aceleasi conditii de pe olt unde prietenul meu a creat locul ideal, cu exceptia (e de bine) ca argesul nu are curenti puternici in aceasta zona.
  La doua zile dupa episodul cu boltarii, Iorgu adica eu am cumparat inca 4(patru) butoaie metalice de 220 litri, mai aveam eu doua,le-am taiat capacele si fundurile si le-am dus la marginea apei, stau aproape de lac. Prima tentativa de ducere a lor in larg a fost sortita esecului! Am taiat barca pneumatica din cauza gradului ramas de la taierea cu flexul.
  In ajutor mi-au venit baietii de pe draga si m-au ajutat sa le duc toate 6(sase ) odata, cu barca lor. Acestia in momentul cand au aflat ce vreau sa fac, au pus direct aceiasi intrebare ca cei din familia mea, sotia si copiii. Nene iorgule esti sigur ca vrei sa faci asa ceva? Fiind tinta ironiei subtile sau directe a celor din preajma mea, m-am ambitionat si mai mult si timp de3( trei) zile am nadit traditional locul unde am facut <<casa pestilor>>.
 Ca o paranteza multi mi-au sugerat discret ca pot face bani din meseria de constructor acvatic.
 Am trecut peste toate si dupa 3 zile de nadit m-am dus (ardeam de curiozitate) sa dau la peste. Rezultatul:peste cele mai optimiste asteptari si sperante ale mele. Toata vara pe acel loc (am gasit si multi intrusi acolo,dar nu nimereau adresa pestilor) am prins peste.Multi prieteni m-au gasit si vazut prinzand exeplare frumoase, dar sincer sa fiu metoda cred ca a mirosit-o doar prietenul meu si discretia care il caracterizeaza l-a facut sa fie tacut fata de ceilalti.  Asta iarna la copca, in acel loc, am prins cateva exemplare frumoase de salau si biban care aveau burticile pline de icre. Astept cu mare nerabdare sa vina luna aprilie pt. a face o vizita locuitorilor acelei locuinte subacvatice.
  Am postat toate acestea pt.a dovedi ca de cele mai multe ori, noi putem fi cei care formam, mentinem si exploatam cu succes un loc de pescuit.

  Iubiti natura,merita.


CASA PESTILOR | 10 Comentarii
 1. 1

  Re: CASA PESTILOR

  ionuttzu in 04.03.2010 15:31
   

  frumos....

 2. 2

  Re: CASA PESTILOR

  speed_66_al in 04.03.2010 17:28
   

  nu ai vazut pe "animal planet" dau pe dicovery ca americanii si canadienii scufunda nu butoaie ci vapoare si avioane ptr a creea recife,iar dupa 5-10 ani populatia de peste creste in zona respectiva(de fapt toata fauna acvatica progreseaza in acele locuri)!probabil ca si pe rauri,balti si lacuri aceste obiecte metalice devin (ca sa le zic asa)recife!o idee buna nu numai ptr noi ci si ptr autoritati!

 3. 3

  Re: CASA PESTILOR

  iorgu.pescaru in 04.03.2010 18:07
   

  @speed trebuia sa incepem si noi odata. Am ajuns astfel la concluzia ca si pesti cauta un loc de liniste si adapost,acest lucru ne ajuta si stim unde sa-i cautam mai mult.
  iubeste natura,merita.

 4. 4

  Re: CASA PESTILOR

  chitidinu in 04.03.2010 18:17
   

  Interesanta metoda de pescuit,locatia unde a pescuit este acumularea sau pe rau la pod, pt ca daca este pe rau ,nu -mi dau seama cum stau butoaiele in acel curent ,cred ca au fost ancorate? Proiectul pt casute presupun ca a fost avizat si aprobat de primarie.(am glumit) Multa munca si cu pescuitul asta.Vorbesc de Olt.!

 5. 5

  Re: CASA PESTILOR

  iorgu.pescaru in 04.03.2010 18:31
   

  @chitidinu locatia este pe lacul de acumulare. Sincer nu am avut nici o aprobare, a fost o nebunie,care mi-a deschis, sincer noi sperante in pescuitul sportiv. Referitor la munca sa fii sigur ca un pescar munceste mai mult daca vrea sa aiba satisfactii. Iar intamplarea de pe olt nu a fost deloc un hazard.
  Iubeste natura,merita.

 6. 6

  Re: CASA PESTILOR

  szilveszter in 04.03.2010 21:19
   

  sa stii ca e o chestie gindita bine de prietenul tau ,are logica.genial si le rupi gura celorlati care nu prind nimic pe linga tine!

 7. 7

  Re: CASA PESTILOR

  PEPY in 04.03.2010 22:20
   

  frumos articol,avem ce invata........

 8. 8

  Re: CASA PESTILOR

  De_MooN in 05.03.2010 02:01
   

  suna cam pescaresc :)) si app te sfatuiesc sa te duci in luna Martie daca o faci daca nu o ;asi pe luna Iunie ca daca nu stiai in perioada 04.04 -03.06 este prohibitie.

 9. 9

  Re: CASA PESTILOR

  vonflo in 05.03.2010 05:43
   

  sal pt domnul iorgu.o intrebare butoaiele le asezi unul langa celalalt sau cum s-o nimerii?eu sant din lugoj si as incerca si eu metoda aceasta avem niste balti pescarusul le spune .foste balastiere adancimea 6-10 metrii populatia piscicola este ok populata cam o data la 2 ani de ajvps.si exista niste monstrii de somn si fitofag.in special vara lasa niste darre de spui ca sant salupe.fire intinse va doresc.

 10. 10

  Re: CASA PESTILOR

  iorgu.pescaru in 06.03.2010 21:20
   

  Buna vonflo! Te rog sa ma scuzi pt. intarzierea cu care ti-am raspuns. Da,da, da, fostele balastiere sunt locul ideal pt. aceasta metoda. Fundul este nisipos si plat. Pestele, indiferent de specie, cauta ca toate vietuitoarele, un adapost. In decurs de 3-4 luni acele butoaie vor fi acoperite de scoici si vegetatie subacvatica fiind locul ideal pt.adapostirea pestilor indiferent de specie. Dupa ce vei pescui si vei avea rezultate bune,cu martori langa tine, nu vei mai gasi liber locul pana la sfarsitul sezonului.
  @De_MooN te asigur ca la noi pe acumulare nu este prohibitie. Lacul este deschis. Problema nu este ca se pescuieste in prohibitie, probl. cea mai arzatoare este ca se braconeaza cu plase monofilament in lungime de 3,4,5 km. Si imi vine sa plang (sincer) cand vad ce capturi iau drumul magazinelor. Dar traim si noi cu speranta si cu pasiunea pt.pescuit sportiv.
  Iubiti natura,merita.

Pentru a putea comenta/nota "CASA PESTILOR" trebuie sa va logati.
Nu ai cont pe Pescuit Mania inscriete acum. Inscriere