Dor de Delta Dunarii

Blog pescar
Share
Fratilor,parafrazindu-l pe marele Ion Creanga o sa incep cu: "nu stiu altii cum sunt dar eu,cand ma gandesc la"....(si de aici continui eu)...linistea dintre ape,zborul lebedelor si pelicanilor,zbaterea pestelui in carlig, clipocitul ramelor lotcii,zumzetul(uneori agasant) al tantarilor,rasaritul soarelui la Sulina,cantecul apelor Dunarii,fosnetul trestiei....la tot ceeace inseamna Delta,i-mi vine sa-mi "las balta toate interesele"(cum zicea Toparceanu),sa-mi iau cortul,ceaunul,husa si trusa de pescuit si .....sa pruced la drum....!Pentru voi ,pentru toti care au iubit,iubesc si vor iubi Delta am deschis acest topic,pentru a ne impartasi amintiri cu si despre marea noastra "amanta": DELTA DUNARII!

Dor de Delta Dunarii : 4 comentarii

  • si vom fi iarasi cum am fost , si mai mult decat atat. visuri .. frumoase , dealtfel,domnilor.la noi nu se doreste sa fie bine, nu trebuie sa fie bine , nu avem voie sa ne fie bine , pentru ca am putea sa gandim sau sa cerem sa ne fie mai bine - si atunci nu o sa le fie bine. la noi nu putem face o lege clara , fara echivoc , pt. ca ar trebui sa o respecte toti, si atunci nu le este bine. din pacate suntem inca aici. la buna vedere domnilor.

  • "teoelrumano- frate johnny cu bunele si relele din ziua de azi nu pot sa nu iubesc dd! nu pot !!!!inima mea-i in dd....eu tot sper...si voi spera mereu ca linistea va fi reinstaurata in dd...ca smecherii precum vantu si ad. nastase vor fi obligati sa-si ia aripa neagra care o tin deasupra dd !!!si simt ca in curand se va intampla lucrul asta.....!simt si sper la lucrul acesta!!!!!!!

  • daaaa speed intradevar frumose amintiri....dar acum mai poti asculta linistit fosnetul stufului, si cantecele pasarelelor?? acum cand o sa auzi un vuiet , ai grije si rupe'o la fuga cat mai departe de mal, ca sigur trece in cea mai mare viteza vre-un smeker cu cine stie ce "vapor", si sar putea ca valurile facute sa te traga`n apa. tu vorbesti de "timpurile bune" ale romaniei, cand romanul mai stia de frica si respectul autoritatilor si ale mediului inconjurator. caci ce sa facem daca romanul nu asculta decat de bici?
    unde esti ceausesculeeee!!! de ce te-ai lasat impuscat de astia care se mananca intre ei(vorba lui catalin)?? dumnezeu sa te odihneasca`n pace! ca astia nu merita un conducator asa cum ai fost tu!

  • o sa incep tut eu---acum cativa ani buni in urma (peste 20)cand am auzit prima oara lebedele-n zbor, de credeti ca am facut?ce 20 de ani vreo 30,35 aveam in jur de 10 ani....speriat,am fugit sub o salcie ca nu stiam ce "vuiet" vine din cer....mirat.cand am vazut minunatii"norisori" albi zburand,am fugit ,urmarindu-i ,pana cand.....s-a terminat parcela cazand in apa....cam dura trezirea la realitate....tot odata nu pot uita primii carasei prinsi la murighiol in balta,cu o trestie din doua bucati...in mai 1980,vacanta de primavara...nu pot uita frumusetea drumului cu vaporul pana la sfantu'...in vara aceluias an....nu pot uita minunatatele calatorii la bunicii mei in peceneaga cu vaporul de la braila pe bratul macin,cu toate ca macinul nu-i in dd eu consider balta brailei ca facind parte tot din arealul dd!