Nu mai face-ti permise la AJVPS Galati

Permise pescuit
Share
Buna ziua dragi pescari.

De curand m-am interesat sa imi reinnoiesc permisul de pescuit pentru anul 2014. In ideea de a ma informa cu noutatile de anul acesta am studiat si un pic internetul. Din una in alta am gasit si site-ul www.anpa.ro unde am gasit toate informatiile pentru a avea toate actele in regula. Curios a fost faptul ca la dansii permisul de pescuit ma costa 30 de lei (platiti la finante) + un timbru fiscal de 2 lei achizitionat de la Posta Romana. In mod normal doar permisul de pescuit nu este de ajuns, pe langa acesta mai necesitand sa platim si o taxa catre administratorul ce a concesionat apele in care noi tot aruncam betele de pescuit. Tot pe site-ul www.anpa.ro mai exact la filiala Moldova ( http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3-recreativsportiv/ vezi mai jos in pagina doc excel) sunt stabilite tarifele pe saptamana, luna sau an pe care trebuie sa le platim la concesionar. La un simplu calcul pentru un permis de 1 an + cotizatia catre asociatia AJVPS Galati ma ajunge 35 lei. In cadrul asociatiei AJVPS Galati daca doresc sa imi fac permis dansii imi cer 62 de lei. La o simpla matematica pentru aceeasi servicii la AJVPS Galati platesc in plus 27 de lei pe care dupa parerea mea nu ii merita.

Bun dupa ce am platit la finante taxa permisului si timbrul la posta am plecat sa imi fac permis la ANPA (adresa Basarabiei colt cu dr. Alex Carnabel Bl. A 16). Nasol a fost ca programul ce este doar vineri deschis de la 8 la 16 dar nu m-a deranjat ca tot a mers super rapid in 40 de min pe loc avand permisul in mana. Pasul urmator a fost sa ma duc sa imi platesc taxa la concesionar dar sa vezi surpriza. Prima intrebare pe care am primit-o a fost ca de ce vezi doamne am facut permisul la anpa si nu la ei? Eu am raspuns ca asa am dorit si ca am venit acolo doar sa imi platesc taxa anuala de 3 lei catre concesionar. Si sa vezi surpriza peste surpriza. Ca cica taxa nu este de 3 lei pe an ci de 32 de lei fara sa mai imi de-a alte explicatii si fara a-mi arata un afis sau tabel ceva de tarife. Si in plus cica nu recunosc autoritatea ANPA, ca cica nu ei le stabilesc lor tarifere. Am cerul sa vb cu cineva din conducere si m-a prezentat domnului Talpes Vladimir. Aici sa vezi poveste intortocheata. In prima faza cica sa ne taie chitanta asa cum e pe site-ul ANPA.ro apoi cica nu ne mai taie ca nu are cum sa deconteze TVA-ul si m-a trimis la plimbare la ANPA.

Intr-un cuvant ce fac cei de acolo dupa parerea mea. AJVPS Galati vizeaza contra sumei de 62 de lei permise la ANPA in numele tau si al asociatiei iar tu te duci sa le ridici dupa o saptamana astfel bazandu-le in buzunar 27 de lei. De ce oare la ANPA ti-l da pe loc si la AJVPS dupa o saptamana sau chiar doua? Iar pentru cotizatie AJVPS delapideaza o gramada de bani de care nu fac nimic de ei. Conform autorizatiei nr. 150/03.03 cu care au concesionat apele si baltile din judet acestia s-au angajat si sunt OBLIGATI sa elibereze chitante de 1 leu pentru o saptamana, 2 pentru o luna si 3 pentru un an pe care ei refuza sa le elibereze ca nu le iese cascavalul dupa parerea mea. Te obliga intr-un cuvant sa iti faci permis la ei.
PS: NU MAI FACETI PERMISE LA AJVPS GALATI CA VA PACALITI CU 27 DE LEI. Si daca vine cineva in control de la AJVPS Galati nu va poate nimeni obliga sa platiti mai mult de s-au angajat conform autorizatiei nr. 150/03.03. Ganditi-va ca la un calcul de cam 8000 de membri din care sa scadem cam 2000 de pensionari le faceti o cifra de afaceri de 162000 de lei. Si nici nu investesc in balta proprie de la Mata Radeanu care e si asta cu taxa chiar daca esti membru cotizant la ei.

Nu mai face-ti permise la AJVPS Galati : 4 comentarii

  • aceea-si problema se regaseste si pe riul olt in judetul olt.

    ajvps olt vine in â

  • sunteti norocosi.. la ajvps arges taxa este de 93 ron. am zis sa fac permisul tot la ei, gandindu-ma ca poate fac o iesire pe raul arges. in ultimii 3 anu nu am iesit deloc pe arges deoarece nu prea ai ce sa prinzi...cred ca de la anul am sa merg si eu direct la anpa sa imi vizez permisul
    ps: de balta lor unde poti pescui in regim c&r nici nu se pune problema..mavar de ar fi facut si ei una de 50x50 metri....

  • eu treaba asta nu am mai facut-o de vreo 4 ani..inainte eram ''fidel'' ajvps..pana m-am documentat mai bine..

  • stai lin ca nu vine nici naiba de la ajvps in control vreodata.in zona galati singurii care te verifica la acte sant pf. pe zona prut-badalan.daca vorbim de dunare,siret-vine dracul in control.
    eu am permis anpa+permis pescuit/acces delta.cred ca este suficient.