SOLUNARELE --PRO SI CONTRA

Pescuit Sportiv
Share
Pentru ca am gasit subiectul asta deschis de Richard intr-un loc unde nu-si are rostul(sugestii si reclamatii) am zis sa-l aduc in atentie aici,sa vedem ce parere are lumea despre ele.Eu nu cred in asa ceva,o consider astrologie sau un pic din Nostradamus.In afara de fazele lunii care se stiu,eu nu cred ca cei care elaboreaza asa ceva pot sa fie chiar asa de siguri pe ceea ce publica.Primul lucru ar fi presiunea atmosferica care se stie ca este un factor care influenteaza foarte mult pescuitul,deci cum poate sti<<solunarologul>>cum va fi vremea peste o sapt.,o luna,2,3 sau se merge pe chestii generale

SOLUNARELE --PRO SI CONTRA : 13 comentarii

  • chiar daca nu sunt atat de eficiente ne dau o nota de ancredere pt ziua respectiva

  • dupa cum se stie valoarea normala a presiunii atmosferice este de 760 mmhg.din experinta voastra care ar fi limitele minime/maxime in jurul acrstei valori in care comportamentul pestelui nu are de suferit?

  • as fi si eu curios sa vad un pescar care in momentul cind vrea sa plece la pescuit se uita la solunar si renunta sa mai mearga ptr ca nu stiu ce nea caisa in vreo revista sau pe vreun site ii spune lui ca va avea o zi nefasta... hai sa fim seriosi nu mai cred de mult in baba cloanta si alte fantasmagorii.. poate solunarul imi spune si mie de ce intr-o zi unul linga altul.. aceeasi momeala aceeasi montura din 2 pescari doar unu prinde... la al 2 lea s-a sucit solunaru? :))

  • salut si fir,. intins eu am fost azi la pescuit si nu am avut nici o trasatura dar solunarul arata o zi cu activitate buna;deci care e concluzia/?

  • nici eu nu ma iau dupa solunar. e total diferit. stiti cum e cu "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ(balta).

  • nici eu nu ma iau dupa solunar. e total diferit. stiti cum e cu "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ(balta).

  • corect lupu

  • nici eu nu ma mai iau dupa solunare, in plus daca cauti pe google ai sa vezi ca nici un solunar nu bate cu altul, fiecare este in legea lui :)))) asa ca daca merg la peste nici nu ma obosesc sa caut un solunar!!! fir intins

  • nu cred nici eu asa ceva. nu s-a intamplat niciodata sa iasa dupa acea porcarie , in functie de vremea de afara ,da.
    totusi ,pe o singura balta mi s-a intamplat sa prind si cate 20 kg si altadata sa nu ii vad culoarea.ajuns acasa am constatat ca zilele in care a mancat au fost cele cu maxim iar cele in care nu s-a atins erau cele marcate cu f. slab .
    balta este horia/jud tulcea.

  • tabelele solunare se alcatuiesc respectand aceeasi "reteta " ce se folosea la alcatuirea prognozelor meteo acum 30 ani, adica se analizau inregistrarile multianuale si se faceau anumite statistici si predictii.pentru a avea o partida de pescuit reusita este foarte important un lucru - sa nu ai ghinion. dupa aceea se pot lua in consideratie - faza lunii , presiunea atmosferica , temperatura apei , potentialul piscicol al baltii , sprijinul oferit de adm. baltii( scaderea nivelului apei , hranirea pestilor ...) , si nu in ultimul rand mai dati si voi cate un acatist la biserica , nu se stie de unde sare baboiul. fire intinse.