Scoica – o momeala buna, dar uitata

Nade si momeli
Share

Este o momeala excelenta pentru crap, platica, somn si multi alti pesti.



In zonele in care nu prea musca crapul, puteti incerca scoica drept momeala dar si ca nada. Unde se gasesc scoicile? in cele mai multe cazuri, pot fi gasite in lacuri sau in raurile lin curgatoare de ses, in apropierea malurilor, de multe ori în apropierea buruienilor sau stufului. Cautarea lor este foarte simpla, cu mainile controlam fundul apei in zonele unde apa are pana la 60 cm adancime. Pentru a deschide scoica se introduce un cuþit ascuþit între cele doua parti ale carapacei ºi încet, pentru protejarea degetelor, se taie în cerc astfel încât sã se taie muschii care deþin carapacea în poziþia închis. Cea mai mare parte a continutului nu este potrivita ca momeala pe cârlig. Partea care vã intereseazã - piciorul galben care este folosit la deplasare, este suficient de tare pentru a ramane pe cârlig. Restul continutului poate fi tocat marunt si folosit ca aditiv in nada!

Scoica – o momeala buna, dar uitata : 3 comentarii

  • cand mai dai copy/paste de pe un forum pe altul ... macar corecteaza inainte acele semne sa nu stam sa citim 10 h un post...
    cat despre scoica... pe olt am incercat si la scoica si nu a vrut deloc atat scoica "proaspata" cat si scoica lasata la soare sa se "strice"

  • nu scoica nu-i uitata,mai ales de producatorii de nada(vezi drillmania-scz ptr reclama)!in perioada asta cand crapul si nu numai are nevoie de proteine ,scoica alaturi de rama,viermusi,libelule,etc devine principala atractie!

  • si la mreana le place scoica .... ma uitam dupa scoici mici .... cat ungia :)