Stiluri de pescuit pentru ape curgatoare

Tehnici de pescuit
Share
Deschid acest topic, pentru a ne putea exprima dorinta si experienta in diferita stiluri de pescuit pe ape curgatoare indiferent de specie.
Consider ca vom avea cu totii de invatat din postari, si chiar va rog sa postati cu explicatii diferitele monturi, nade, carlige, fire, etc, sa ne putam bucura fiecare de experienta acumulata de cei mai buni, si totodata mentionez ca fiecare sigur va invata ceva nou din asta indiferent de varsta si experienta.
Va mai invit sa mai postati si explicati si micile inventii pentru ape curgatoare, care ar putea fi de folos unui pescar aflat pe malul raului sau fluviului.
Fir intins.

Stiluri de pescuit pentru ape curgatoare : 11 comentarii

  • lucian,adaug apa pana se umple borcanul sau le las asa,nu e cam putin lichid si se usuca?cam cat sunt bune de folosit dupa aceea?fir intins

  • va salut baieti cautati an forum o sa gasiti aricole antregi mai usor an partea de sus este o caseta cu cautare rapida scrie ce cauti si dati ok simplu sper ca vam fost de folos

  • cum aflu adancimea apei unde arunc momeala , cu ajutoru unditei ?

  • "salut tuturor! as vrea sa aflu si eu cum se prepara porumbul pe care il punem in ac( nu nada) ca sa prindem crap pe dunare."

    pune porumbul la inmuiat o zi
    fierbe-l la foc mediu pana crapa primele boabe
    pune-l pe o sita sa se scurga apa si baga-l intru-un borcan 400ml, asa caldut cum este pune putin lapte de porumb cam 3 linguri mari si pune 2ml de aroma de calitate, ceva pe carne : scoica, monster creb, squid&octopus.. etc.
    pune capacul si amesteca-l bine

    in modalitatea asta ai sanse reale sa prinzi crapi din categoria de peste 5 kg

    dar grija mare unde dai ,cauta crapul, sigur nu o sa te caute el pe tine.
    fir intins

  • mi-am cumparat o lanseta pentru pescuit la pastrav , recunosc ca este diferita fata de lansetele care eu le stiu . in pachet am gasit o lanseta , o mulineta (de aceea speciala de pastrav) un fir mai grosut de aprox.20 m de culoare galben fosforescent , un fir de nailon de lungime cam 2 m tronconic transparent la un capat de grosime aprox. 0,40 si la capatul celalalt de grosime aprox. 0,10 si un set de 5 muste artificiale.am tot cautat pe net su nu gasesc nici o montura de legare a acestor materiale .cine ma poate ajuta cu informatii? multumesc!
    astept un email pe [email protected]

  • citeste aici despre pescuit la bologneza sper sa iti fie de folos, tehnica asta la bolo este super faina daca iti place, si daca ai bani :)

  • mreana mananca pe fundul apei,deci montura este simpla.plumb culisant(de la 70 la 120-140 in functie de curent)si carlig cam la 20-25 cm de plumb.marimea carligului o alegi in functie de momeala folosita,dar in general trebuie sa fie mici dar rezistente.pt.mai multe detalii intra pe contul meu de fb,si vb acolo(ca aici m-am saturat de retete culinare).viorel gheorghita(o sa ma vezi in foto cu un crap de dunare)

  • salut.pescuieste cineva si la scobar,mreana ,clean etc la bolo
    neza ?are cineva vreun sfat ?

  • cum zici ca arata montura care o folosesti????

  • pe dunare eu unul ca nada folosesc doar rama serpeasca,montura o fac direct pe fir(invatata de la stefanpescaru)astfel:ac de 6 sau 7 cu ochet plumb de 10-125 gr ,montura facuta direct pe fir,aceeasi montura am folosit-o cu succes si pe arges si somes