Varga Fixa

Scule de pescuit
Share

As vrea sa stiu si parerile altor pescari despre vergi mai exact lungimea ideala a batului ?



Care este mai eficienta si mai buna 5,6,7,8,9 ?



Varga Fixa : 9 comentarii

  • nu stiu daca are cineva idee de unditele kalibo ?cred ca erau de la gipo.

  • varga, cu textilu "nu se impaca".mono este obligatoriu.de 6 m este suficient(carbon).din experienta,merge cu rabdare si crap la 3`4 kg,(obligatoriu cu rabdare).conteaza enorm firu(nu te zgirci)..sa a-i fire intinse,si la m-ai mare!!!!

  • lungimea-este elementul nr-3 pentru :vergi,undite,bete.depinde ce vrem sa pescuim si unde.rigiditatea elementul nr-4 este foarte strans leget de lungime(3)pentru a da un raspuns corect si intrebarea sa fie corecta.lungimea ideala a batului la pescuitul:crapului,carasului,somnului,cleanului,scobarului etc.locul unde pescuim:canal,balta,dunare,rau.nu putem pescui cu o undita de crap pentru dunare la caras pe canal.as fi dorit o intrebare mai concreta.nu putem folosi o undita la tot felul de specii de pesti si oriunde.in husa pescarului sunt bete de diferite,grosimi,lungimi,rigide,semirigide.cu fire de diferite dimensiuni si insusiri.plute diferite .toate imbinate corect tinand seama de asezarea corecta a plumbilor da undita ideala la un anume pescuit.

  • multam pt sfaturi si pareri cred ca este mai mult decat suficient sa imi fac o propie parere .

  • salut,asa este, la carbon daca pui textil,sansele sunt mari sa cedeze din tronsoane ,eu am spus ca textilul il folosesc doar la compozita,iar cu sansa pestelui nu exista pentru el,trebuie sa-l prindem si dupa ce facem cunostiinta, eliberam vietatea,nu ma duc la peste cu gandul sa-mi rupa guta ,asta mai in gluma !

  • folosesc de ceva vreme doua bete din carbon cu lungimea de 7m dar nici cele de 6,5 si 4 nu lipsesc din husa deoarece gasesti destule locuri unde nu pot fi folosite cele de 7m sau ce prind la aia lunga prind si la cea de 5m si imi este mai usor.
    daca urmariti capturile mele majoritatea sunt prinse la betele de 7m cu fir mono de max 0.20.
    chitidinu trebuie sa te contrazic un pic in legatura cu explozia tronsoanelor din varf.este si normal ca undeva sa cedeze atata vreme cat la o undita de carbon pui fir textil de mare rezistenta fara sa folosesti macar o struna sau un forfac.am vazut si eu destui "pescari" care au avut in undita peste de 3,4 sau 5 kg si aveau fir textil in speranta ca vor scoate pestele pe sus iar undita din carbon % la % isi va face treaba.gresit,iar in secunda urmatoare inteparii varga se frangea ca un pai.eu sincer nu am rupt nici macar una si slava domnului am prins peste care altii daca il prind la lanseta zic ca este captura vietii.
    eu folosesc numai monofilament de max. 0.20 si chiar daca am avut destule rupturi am realizat ca trebuie sa mai acordam sanse si pestelui chiar daca o vreme se poate plimba cu acul in bot.
    sper ca nu v-am plictisit si daca sunt intrebari stau la dispozitie pe tema asta.

  • 6m cred ca e suficient.

  • trebuie sa incerc si eu cu textil sa vad cum e .eu am folosit mono subtire pina acum la fixa.si eu dau cu 6 si cu 4 metri depinde de loc

  • salut,eu prefer 6 m compozitie carbon,o folosesc in functie de apa si praguri,poti scoate din tronsoane cand este cazul, linie textil,de ce compozita (fibra -carbon) o fol. si la crap,este ea mai robusta, dar e mai trainica,de multe ori la cele de carbon , la peste mare, explodau tronsoanele din varf,ok ,si cu cele 100% carbon poti scoate peste mare,totul e sa nu te grabesti cu pestele,daca te tine adrenalina.
    mai asteptam pareri !