ajutor...pescuit la match

Monturi noduri pescuit
Share
mi-am luat un bat de match, iar opritorul de pe fir realizat din ata nu intra prin inelul de varf acesta avand gaura cam de 2 mm. puteti sa ma ajutati cu alte solutii? va multumesc. fir intins!

ajutor...pescuit la match : 37 comentarii

  • mai ales daca se uda ata...cam greu de desfacut nodul.

  • mersi,o sa incerc,insa...daca strang nodul bine, nu cred ca intra nici macar acul de cusut.daca nu-l strang atunci nu sta fixat pe fir. fir intins!

  • cu un ac de cusut ai incercat? in mod normal ar trebui sa poti misca nodul pe fir

  • @urs miron.mersi mult de incurajari.incerc sa-l stapanesc cat mai bine. am folosit si ata de care zici (subtire), dar am constatat ca dupa ce am strans pe fir nodul, nu s-a mai putut desface. daca pescuiesc la 5 metri si pe urma vreau sa dau la 15 metri cum pot scoate nodul opritor de la 5 metri (daca nu mai culiseaza)? exista vreo metoda eficienta,fara sa rup firul? mersi.

  • exista in comert si ata subtire pentru nod culisant si au in plic si bilutele corespunzatoare.
    este un pescuit de finete categoric, personal am scos crap de 8 kg cu fir de 0,14 si am asistat la o captura de 12 kg cu fir de 0,12.
    daca firul e bun si deasemenea si pescarul totul decurge normal.
    mulineta obligatoriu trebuie sa fie de match cu raport de recuperare de minim 5:1
    pluta de 14 g se poate folosi fara probleme daca vrei distanta mare.
    e un stil de pescuit superb daca ajungi sa-l stapanesti.
    fir intins !
    ps : din secretele stilului: varful obligatoriu scufundat in apa, atentie la firele asa zise scufundatoare (obligatoriu la acest stil)putine au aceasta calitate desi pe ele scrie raspicat ca sunt.

  • pluta pe care vreau sa o incerc anul asta, stradivari match, are 4 saibe. sigur va trebui sa scot din ele si sa adaug ceva plumb daca pescuiesc la adancime mai mare(10-20 metri), pentru a lansa cat mai departe, iar momeala sa ajunga cat mai repede pe substrat.

  • poti incerca de asemenea si plute cu saibe (se pot adauga sau scoate saibe in functie de lest)... parca de la arrow le luam

  • da domle ala-i!!!

  • mersi.cred ca stiu de care.sunt alea care au la capete niste tije scurte care intra in varnisuri.cate doua varnisuri la fiecare plumb.asa poti scoate sau adauga plumb, in functie de marimea plutei.
    @chitidinu pluta sigur ca e atasata de fir cu agrafa.

  • baracuda vezi ca s-a discutat pe aici despre plumbii aia de-i poti schimba .sint de la maros mai multe greutati intr-un plic zicea cineva pe aici ca ar fi cam sase lei setu