Balta Sanpaul - Harghita

Harghita / Sanpaul
Share

Descriere - Balta Sanpaul - Harghita

Balta de la Sanpaul este locatie ideala pentru pasionați pescuitului la crap.

Activitatea principala a societatii consta in cultura si comercializarea pestilor de apa dulce in special a crapului (Cyprinus carpio).

Lacul de pescuit sportiv (C&R) si-a deschis portile în anul 2013, uterior primind numele de „Balta de la Sanpaul”, acesta se intinde pe o suprafata de 17 hectare cu o adancime medie de 1,5m, pe malurile lacului sunt dispuse 26 de standuri de pescuit bine delimitate prevazute cu locuri de campare. Lacul a fost populat cu exemplare de crap si amur capitali pentru impatimitii acestui stil de pescuit, somn, știucă si salau pentru pasionatii de pescuitul la rapitor , plătică și caras la dimensiuni impresionante pentru pescarii de stationar.

Balta de la Sanpaul oferă abonamente acestea se eliberează in baza unei recomandări. Abonamentele trebuie reînnoite în fiecare an, în caz contrar se vor anula automat.

Abonament 1 an (pe bază de recomandare de către un abonat din anii precedenți)

Posesorii de abonamente beneficiază de prețuri speciale pe toată durata valabilitații abonamentului.


Traseul pana la Balta Sanpaul - Harghita

Odorheiu Secuiesc - Feliceni DJ 131 / 132B - Mărtiniș – Sânpaul, cca 20 km

Sighișoara – Vînatori DJ 137 – Cristuru Secuiesc – Feliceni DJ 131 / 132B - Mărtiniș – Sânpaul, cca 55 km
Sovata 13 A - Praid – Corund – Odorheiu Secuiesc – Feliceni DJ 131 / 132B - Mărtiniș – Sânpaul, cca 75 km
Miercurea Ciuc 13 A – Vlahita DJ 132 – Lueta – Meresti – Craciunel – Sânpaul, cca. 70 km
Miercurea Ciuc 13 A – Vlahita – Homorod Bai – Odorheiu Secuiesc - Feliceni DJ 131 / 132B - Mărtiniș – Sânpaul, cca 78 km
Brașov - Sfântu Gheorghe - Micfalău - Baraolt - Ocland - Sânpaul, cca. 100 km.
Sibiu - Mediaș - Sighisoara - Vînători DJ 137 - Cristuru Secuiesc - Feliceni - Mărtiniș - Sânpaul, cca: 150 km

* Necesita cont pentru a trimite mesaj pe whatsapp

Pentru confortul pescarilor, pe balta de pescuit sportiv, pe fiecare stand in parte sunt montate cate 2 prize de curent (230v) destinate exclusiv încărcării telefoanelor, tabletelor, laptop-urilor, lanternelor si a acumulatorilor. Rețeaua este dimensionata si limitata prin siguranțe pentru consumatori de putere mica. Introducerea pe balta si conectarea la retea a aerotermelor si a incalzitoarelor electrice de orice fel este strict interzisa. Din considerente de siguranta recomandam folosirea unor prelungitoare adegvate unui mediului umed (protectie la umezeala si apa). In cazul declansarii sigurantei, datorita folosirii necorensunzatoare a retelei sau a folosirii unui consumator cu o putere mai mare decat cea la care este limitata reteaua, pe standul in cauza, curentul electric v-a fi repornit doar la terminarea rezervarii. Folosirea retelei este gratuita si nu este inclusa in pretul taxei de pescuit, in cazul folosirii necorespunzatoare, ne rezervam dreptul de a sista curentul pe standul in cauza. Administrația S.C. AGROPISC S.R.L. este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale pescarilor și a însoțitorilor acestora datorate folosirii defectuase a retelei de curent sau a folosirii unor prelungitoare improprii, improvizatii.


Pescarul poate să pescuiască cu maxim 4 undițe, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur ac si monturi cu posibilitatea eliberării plumbului în cazul ruperii firului principal! Este strict interzis pescuitul la “BOMBĂ”, “ARICI” etc.!!!

Pe balta de pescuit sportiv se poate pescui doar cu undițe din carbon având maxim 3 tronsoane (3,60m-3,90m) și mulinete adecvate, unditele de o calitate indoielnica nu vor fii acceptate ( bete telescopice, bete cu un vizibil grad de uzura etc.) Obligatoriu se vor folosii avertizori electronici dotati cu swingere sau hangere. Utilizarea bambinelor este interzisa. Minciogul folosit la scoaterea peștelui din apă va avea obligatoriu o deschidere mare și plasa cu ochiuri mici, fiecare stand v-a avea obligatoriu minimum un minciog, nu acceptam 1 minciog la 2 standuri. Sunt acceptate undițele tip feeder, match, rubeziana, varga, "bolo".

Este interzisă utilizarea înaintașului textil, lungimea maximă utilizată din fir textil în construcția monturii fiind de max. 35 cm. Este permisă folosirea lead core-ului (fir textil cu miez de plumb) cu lungime minimă de 50cm și a monofilamentului ca înaintaș. Grosimea firului cu care se poate pescuii este de minimum 0.30 mm exceptie fac firele folosite la feeder (0,25) si match. Ne rezervam dreptu de a masura firele ori de cate ori consideram necesar. Betele pe ale caror mulinete se v-a gasii fire necomforme vor fi scoase din apa fara a mai putea fi folosite pana ce firele nu au fost schimbate.

Este permisă utilizarea firului textil doar la "spod" și "marker".

Adăugarea unui vârtej sau a unei agrafe între firul principal și lead core / plumb cu tijă (in line) este interzisă deoarece pune în pericol peștele.

Pe baltă se practică doar pescuitul Catch & Release (Prinde și Eliberează), capturile nu se pot reține indiferent de greutate și se vor elibera imediat în stare vie și fără a fi rănite! În cazul în care se constată că un pește a fost rănit, se va percepe o taxă de 40 euro/kg pentru peștele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 10kg se va percepe o taxă de 80 euro/kg.

Locul de pescuit se poate ocupa NUMAI PE BAZĂ DE REZERVARE, rezervarea se poate face on-line cu minimum 24 de ore înaintea partidei de pescuit pe site-ul www.baltadelasanpaul.ro si sunt nominale (se intra pe baza buletinului) informații suplimentare pot fi solicitate telefonic la (004) 0730 024 740. Pescarii care se prezintă pe baltă fără a avea rezervare nu vor fi primiți.

Pescarii pot renunta la rezervari cu minimum 48 de ore înaintea datei de început a rezervării. Intenția de a renunța la rezervări se va anunța obligatoriu telefonic (nu prin sms sau e-mail) la numărul afișat pe site. În cazul neprezentării, pescarul, în prima fază, va fi atenționat în scris (e-mail) și verbal, iar după o a doua neprezentare nu va mai fi primit pe baltă. Dupa prima neprezentare, toate rezervarile efectuate se vor platii in avans in cel mult 24 ore de la data efecturarii rezervarii in contul bancar comunicat de catre administratie, in cazul neplatii in termenul dat, rezervarea, se v-a anula automat.

Standurile odată rezervate și validate nu se mai pot schimba cu altele indiferent de motiv.

În momentul sosirii pe baltă, contravaloarea rezervării efectuate, se va plăti în întregime si nu se restituie nici in cazul in care pescarul decide sa plece mai repede de data terminarii rezervarii, oricare ar fii motivul plecarii. In cazul in care rezervarea a fost facuta initial pentru o persoana pe stand dar la rezervare se prezinta si o a doua persoana ( cu intentia de a pescuii cu titularul rezervarii pe acelasi stand), pretul partidei de pescuit se v-a recalcula si se v-a plati intergral ( tariful pentru 2 pescari pe stand) pentru toata perioada rezervarii efectuate.Regula valabila si in cazul rezervarilor de 2 pescari pe stand la care se prezinta un singur pescar din cei 2, tariful se v-a recalcula pentru o persoana pe stand, din momentul achitarii taxei de pescuit , numarul de persoane nu se mai poate modifica sub nici o forma.

Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu mijlocul de transport utilizat (mașină personală), va descărca bagajul, după care mașina va fi adusă în parcare la sediul administrativ, după care poate începe partida de pescuit. La sfârșitul partidei de pescuit pescarul va putea duce mașina pe stand pentru a încărca bagajele doar după ce a scos undițele din apă si are pregatit bagajeria pentru control (bete scoase, cortul si celelalte accesorii stranse)

Pe timpul partidei de pescuit, pe standul de pescuit, nu pot rămâne remorci, rulote.

Pescarul va anunța administrația în momentul plecării și se va supune la verificarea bagajelor și a bunurilor personale, precum și ale însoțitorilor acestuia la părăsirea locației, utilizarea bălții și a serviciilor de către pescari și persoanele însoțitoare având valoare de acceptare tacită a acestei condiționări.

Pescarii au obligația ca pe intreaga durata a partidei de pescuit sa pastreze standul curat (nu acceptam replicile de genul:"strang la plecare" etc.) iar după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiștoace de țigări, coji de semințe, sticle goale, cutii metalice de orice tip etc.) prin colectarea tuturor deșeurilor și a resturilor menajere în coșurile de gunoi.

Fiecare pescar poate fi însoțit de familie (nevastă, copil cu vârsta de până la 14 ani) sau de prietenă, care pot ajuta la minciog, dar nu vor avea voie sa pescuiască.

Accesul vizitatorilor pe balta este interzis, acestia nu vor putea intra pe teritoriul baltii indiferent de motivul vizitei.

Folosirea saltelei de recepție de tip „cradle” (cu cadru metalic) și a sprayului dezinfectant pentru crap sunt obligatorii! În cazul în care nu dețineți o astfel de saltea, pe fiecare stand in parte sunt amplasate astfel de saltele ce se pot folosii ( gratuit)

Este obligatorie folosirea saltelelor speciale de păstrare și cântarire (recovery/weight sling) la cântărirea și manevrarea peștelui cât și la transportul până la apă, sunt acceptate doar saltelele prevazute cu flotoare si cu plasa ce permite intrarea apei. În cazul în care nu dețineți o astfel de saltea, administrația v-o pune la dispoziție contra sumei de 10 RON/partidă de pescuit (în limita stocului dispinibil). Eliberarea peștelui din mână este strict interzisă indiferent de mărimea acestuia. În cazul în care, din diverse motive, în momentul eliberării, peștele se ridică la suprafață și nu se scufundă, prezintă tendința de a se întoarce cu burta în sus, sângerează sau alte semne asemănătoare, paza trebuie anunțată obligatoriu (indiferent de oră). În caz contrar, fapta se consideră rea intenție, iar pescarul va fi exclus de pe balta.

Fiecare stand va avea câte o saltea de primire și o saltea de cântărire, nu acceptăm o saltea la 2 standuri.

In cazul unei capturi mai mari de 16 kg se v-a anunta obligatoriu paza indiferent de ora( 0743922225 numar afisat pe fiecare cos de gunoi) in vederea fotografierii pestelui( pstele v-a fii tinut in apa panala sosirea paznicului) in cazul in care clientul nu doreste sa fie fotografiat, pestele v-a fi tinut de catre paznicul de serviciu iar la poza se va adauga mentiunea ca pestele a fost prins de catre client.Toți peștii se vor cantarii si fotografia obligatoriu deasupra saltelei de recepție și cât mai aproape de ea. Într-o saltea de primire sunt permise ținerea și fotografierea unui singur peste. Pentru scoaterea pestilor de dimensiuni mari din apa, obligatoriu, se va folosi salteaua de cantarire impreuna cu minciogul, avand grija de aripioarele pestelui.

Este interzisă cu desăvârșire păstrarea peștilor în saci de păstrare pentru a fi fotografiați mai târziu.

Aruncarea monturii pe diagonală este interzisă pentru a evita astfel deranjul pescarilor poziționați pe porțiunile de mal învecinate.

Nu se poate planta sau nădi cu ajutorul navomodelelor sau a dronelor, nădirea se face numai de pe mal cu ajutorul bastonului de nadit sau cu ajutorul rachetei de nadit.

Pe acest bazin sunt interzise injuriile, petrecerile, sursele de poluare fonică (muzica, cântatul sau conversațiile gălăgioase) și oricare alte activități care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă! Pescarii aflati intr-o stare avansata de ebrietate vor pierde dreptul a pescuii (pentru a nu pune in poricol siguranta pestelui), pentru a evita neplacerile, administratia lacului recomanda ca alcoolul sa fie consumat moderat si responsabil.

Sunt interzise scăldatul, ruperea arborilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere, aprinderea focului pe iarbă. Accesul pe teritoriul bălții cu animale de companie este interzis.

Personalul bălții are dreptul de a controla oricând consideră necesar undițele pescarului pe timpul partidei de pescuit .

Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 228 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamați organelor de poliție!

Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administrației bălții de a restricţiona accesul pe baltă pentru totdeauna, fără restituirea parțială sau integrală a contravalorii biletului.

Prezentul Regulament se substituie unui act normativ intern de protecție a muncii care se completează cu normele generale aplicabile.

Administrația S.C. AGROPISC S.R.L. este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale pescarilor și a însoțitorilor acestora, cauzate voit, din neatenție sau de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Administrația bălții își rezervă dreptul de a-și selecta clienți.

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESAR SA CITITI SI SA ACCEPTATI ACESTE REGULI IN TOTALITATE. VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE SI PRIN EFECTUAREA UNEI REZERVARI SE PRESUPUNE CA SUNTETI DE ACORD CU ACESTE REGULI.

Taxe 2024 Balta Sanpaul - Harghita

Poze Balta Sanpaul - Harghita

Capturi Balta Sanpaul - Harghita

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta sanpaul - harghita

Balta Sanpaul - Harghita : 2 comentarii

  • orar 6-20

    taxa 25lei(1kg peste nobil), caras gratuit

    crap 14lei/kg



    s-a mai deschis o balta unde se poate pescuieste 24ore.....

  • e permis pescuitul nocturn? pe aceeasi balta sau cea de langa balta unde se pescuia pana acum?!multumesc