cartoful in nada

Share

Descriere - cartoful in nada

Cartoful fiert si pus pe carlig se desface in gura pestelui permitand inteparea. Atunci cand vrem sa aruncam departe vom folosi cartoful crud pe care il prindem in carlig ca o biluta BOUILLETTE in montaj"fir de par". Cartoful crud nu este toxic pentru crap. Cartoful trebuie indulcit si de aceea il vom taia in bucati mici (cuburi, bilute) pe care le introducem intr-o cutie de plastic inchisa ermetic nu inainte de a-i acoperi cu zahar pudra. Se lasa astfel 12 ore la temperatura camerei, dupa care bucatile vor capata o consistenta elastica si se vor inchide la culoare. Inainte de a pleca la pescuit aromatizati si colorati dupa dorinta. Cartofii vor fi curatati de coaja. Asta e buna cand e apa rece,dar e greu sa faci rost de canepa:fierbi 2,5 kg de porumb,nu prea mult,doar cat sa-l poti strapunge usor cu croseta.separat fierbi 5 kg de canepa ,la fel,nu prea mult,doar pina ce "infloresc" primele boabe. Porumbul il rastorni intr-o galeata si adaugi apa de la canepa pina este acoperit cam 2 degete...apoi iei o juma de palinca,de-aia curata de la mama ei,torni 250 ml peste porumb iar ce-ti ramane o bagi in desaga.mai pui 250-300 g de melasa,o lingurita de sare(neiodata sau cea mai buna,sare de mare),si aroma care vrei tu...la sfarsit ,cand apa s-a mai racit,dizolvi si o lingura de betaina.acoperi minunatia cu un capac si dupa 12-24 ore poti sa-l folosesti cu incredere pe un pat de nada facut din canepa(pe care ai fiert-o mai devreme). Daca e prea moale se pot baga in nada (un mix de pus pe momitor) ori in malai sa se mai zvante …

Ingrediente

  • cartof 200 gr

Specii de Pești

  • Caras
  • Crap

cartoful in nada : 0 comentarii

Nu exista comentarii