ce inseamna Pescuit Sportiv ???

Pescuit Sportiv
Share
pls. dezvoltati acest subiect ,asa din cunostintele dv, sa vedem cam cine a decis ca pescuitul sportiv sa fie practicat intr-un anume fel , , adik cu lanseta si cu undita cu anumite monturi ..... si ,sau poate pescuitul sportiv pe baltile private , atunci cand angajatii din administartia balti plimba apa , baga azot sau cine stie ce pastile , sau scoate toamna pestele .!!!cati nu ati intilnit aceste fenomene . ?

ce inseamna Pescuit Sportiv ??? : 6 comentarii

  • pescuitul sportiv sincer in opinia mea inseamna o evadare din haosul in care traim, adica o evadare in natura unde sa gasim liniste, relaxare,... dar si satisfactia de a face ceva si anume de a pescui respectand pestele (un peste doi de pofta de mancare restul eliberati), respectand totodata si natura si in acest fel devenind mai responsabili cu ceea ce ne inconjoara (care din pacate nu tine o infinitate) dand dovada ca suntem acele fiinte vii inteligente si rationale.

  • frumoase comentarii . speed -prietene cand pleci la oltenita ?nu pot acum . sorry.ti-am zis
    dar nu pot sa mai stau ca sau inmultit rau virusii .

  • la faza cu sonarul si barcuta si eu sunt de acord!

  • pescuitul sportiv? dupa umila mea parere este cel traditional , fara nade sofisticate , fara fel si fel de monturi , fara sonare,fara barcute de plantat , acel pescuit in mijlocul naturii ,fara manele ,acel pescuit in care si eu si pestele beneficiem de sanse egale,acel pescuit cand respectam dimensiunile legale ale pestilor capturati,acel pescuit........pe care l-am invatat de la batrinii pescari de dunare care cand scoteau plasele pestii sub 1 kg erau eliberati ,acel pescuit pe o balta privata in care sunt respectat de patroni si paznici si care la randul meu si eu respect regula "jocului", acel pescuit.........pe care nu-l vom mai gasi niciodata!

  • buna opinia ta . ma refeream si la ..... cine ar fi acea persoana care a decis pescuitul sportiv , stii k daca 3 indivizi sustin o anumita problema si ea ne fiind adevarata ,contra unei singure persoane , 100% va fi ca ei .

  • s-ar putea gasi mai multe interpretari ale 'pescuitului sportiv'

    in opinia mea pescuit sportiv inseamna in primul rand respect fata de peste... nu conteaza montura, sau echipamentul (tehnica da... japca nu e pescuit sportiv). este o greseala sa spui ca daca folosesti 'bomba' ca montura esti un braconier (in cazul baltilor private, in cazul lacurilor/ raurilor naturale parca era o reglementare care specifica 'montura cu maxim 2/3 carlige', nu mai stiu exact... dar cine sa le respecte... ce sa respecti cand vezi sute de metri de plasa monofilament care nimiceste tot, cand vezi 'pescarii' profesionisti ca dau la 380, la ecran etc... e o fustrare a noastra a tuturor... si ei bine mersi isi vad de 'treaba' - daca acei pescari care pescuiesc de foame (asta este, sunt si aceeia) ar elibera puietul, ar respecta prohibitia, ar pescui cu plase din ata, nu ar pescui la curent, alta ar fi situatia fondului piscicol... ) eu unul am renuntat la 'bomba' din pricina faptului ca am pierdut destui pesti din cauza ei... 1-2 carlige se agatau in minciog si pestele ramanea pe afara...

    prin respect fata de peste eu inteleg faptul ca duc acasa cat mananc... daca mananc... nu e musai sa duc acasa daca nu vreau sa mananc peste... ce sens ar avea sa omor daca nu imi aduce o satisfactie culinara... sau sa duc 100kg sa vada vecinii ce pescar sunt... frectii... nu sunt nici adeptul c&r ca sa fiu 'sportiv' dar nici sa umplu sacul ca sa fiu 'super pescar'...

    pescuit sportiv (parerea mea) - respect fata de peste si fata de natura...