Chefal la cuptor

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere chefal la cuptor

Chefalul Se curata, se spala si se eviscereaza ;
se taie în doua, îndepartînd sira spinarii se stropeste cu lamiie, se sareaza.

Ciupercile Se spala bine, se toaca apoi marunt si se calesc în ulei cu putin patrujel.
Se pregateste o umplutura din ciupercile racite, patrunjelul tocat marunt,telina rasa, untul, ouale toate bine zdrobite si apoi amestecare.
Umplutura trebuie sa fie destul de consistenta.

Într-o tava/vas termoizolant unsa in prealabil cu ulei, se aseaza pestele, pe care se presara usturoi tocat foarte marunt si apoi se acopera cu tocatura.
Peste se aseaza cateva feli de rosii taiate rondele pentru a pastra umeda compozitia.

Se da la cuptor circa 40 de minute.

sfat: vasul pate fi acoperit cu o folie de aluminiu si atunci toata compozitia va fi si mai zemoasa.

Se poate face un sos rosu sau alb.

Ingrediente reteta

  • chefal 1000 grame
  • rosii 3 bucati
  • telina 1 bucati
  • oua 2 bucati
  • ciuperci 400 grame
  • unt 100 grame
  • patrunjel 3 bucati
  • dafin 2 bucati
  • cimbru 1 bucati
  • usturoi - catei 2 bucati
  • ulei 200 mililitri

chefal la cuptor : 0 comentarii

Nu exista comentarii