Titlu reteta: | chiftele de peste cu maioneza |
Porti: | 2 |
Timp: | 45 |
Ingrediente: | |
peste alb | 500 grame |
mazare conserva | 4 linguri |
felie paine inmuiata in lapte | 1 bucati |
faina | 1 linguri |
praf de usturoi | 1 linguri |
ceapa mica | 1 bucati |
ou | 1 bucati |
galbenus | 1 bucati |
maioneza | 150 grame |
mustar | 2 linguri |
smantana | 4 linguri |
patrunjel verde tocat | 1 linguri |
Se fierbe pestele in apa cu putina sare, se lasa sa se raceasca. Cand este rece se marunteste cu furculita, se amesteca cu oul si galbenusul,ceapa calita in putin ulei, 4 linguri mazare din conserva , 1 lingura faina,felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, praful de usturoi, patrunjel, sare , piper. Se fac chiftele de marime potrivita (ies 10 bucati), se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intre timp se face o salsa din maioneza , mustar, smantana si patrunjel, cu care se servesc chiftelele calde.