Ciorba cu perisoare de peste

Detalii

Porti 8
Timp 60

Descriere ciorba cu perisoare de peste

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele, fara oase prea multe, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura, se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina, un virf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita udata in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina, i se da o forma rotunda in lingurita si i se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sunt gata, se fierb la foc mic circa 15 min. Ciorba nu se drege.

Ingrediente reteta

  • peste 800 grame
  • ardei gras 2 bucati
  • morcov 1 bucati
  • patrunjel radacina 1 bucati
  • telina mica 1 bucati
  • ceapa 1 bucati
  • rosii 2 bucati
  • franzela 50 grame
  • ou 1 bucati
  • faina 25 grame

ciorba cu perisoare de peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii