Ciorba de peste ca la tulcea

Detalii

Porti 7
Timp 90

Descriere ciorba de peste ca la tulcea

Pestele mic se pune la fiert cu 5 litrii de apa si se lasa sa fiarba pana se rupe carnea de pe osul pesteleui, se scoate din supa, se trece prin strecuratoare si se paseaza. Intre timp se cuarata cartofii de coaja si se taie in 4 , dupa care se spala bine.Ceapa se curata si se spala, dupa care se taie in 4 si se adauga la supa impreuna cu cartofii. La ardeiul gras se elimina cotorul si se spala, dupa care se taie in 4 si se adauga la supa, care se pune la fiert. Intre timp carasul se cuarata de solzi si se taie pe burta, dupca care se cuarata de intestine si branhii si se spala foarte bine. La stiuca se elimina branhiile se scot intestinele dupa care se spala foarte bine cu apa rece.La somn se alimina branhiile, intestinele si se taie capul, dupa care se portioneaza medalioane.Pestele astfel pregatit se pune la fiert si se adauga rosiile taiate in 4. Pe timpul fierberii se spumeaza. Intre timp se face mujdei cu ulei de masline, ca la maioneza, se da gust cu putin otet si putin apa minerala, dupa care se monteaza in sosiera. Cand pestele a fiert suficient, se da gust cu otet si mujdei, dupa care se opreste focul. Se toaca o parte din patrunjel si se adauga la ciorba de peste. Bucatile de peste impreuna cu capatanile de peste se monteaza pe 2-3 platouri cu patrunjel deasupra si ardei iute.Ciorba de peste se monteaza separat in boluri cu patrunjel si se serveste imediat cu mujdei de usturoi separat, la sosiera

Ingrediente reteta

  • peste mic pt supa (rosioara,oblete,etc) 200 grame
  • somn intreg 1000 grame
  • caras 1000 grame
  • stiuca 700 grame
  • cartofi 2 buc 200 grame
  • ardei gras 100 grame
  • otet de vin( dupa gust) 50 mililitri
  • capatani usturoi 2 bucati
  • legatura patrunjel 1 bucati
  • ulei floarea soarelui 150 mililitri
  • rosii 200 grame
  • ceapa alba 200 grame
  • apa minerala 50 mililitri

ciorba de peste ca la tulcea : 0 comentarii

Nu exista comentarii