Conservarea porumbului pentru o partida mai lunga

Nade si momeli
Share
O problema de care ne lovim foarte multi dintre noi este cum sa tinem porumbul fara sa se altereze pe balta la o partida mai lunga dupa ce a fost in prealabil fiert.
O solutie excelenta este deshidratarea si rehidratarea ininte de a fi folosit.
Eu personal am folosit doua metode ambele cu rezultate bune.una ar fi:
fierbem porumbul pana crapa aproape toate boabele,dupa care il rasturnam impreuna cu apa in care a fiert intr/o lada frigorifica,adaugam peste el arome,atractanti fiecare dupa retetele pe care le cunoaste,dupa care punem capacul si/l lasam timp de 3-4 ore,amestecandul din cand in cand. La finalul celor 3-4 ore cu o strecuratoare scurgem bine porumbul de zeama pe care o so tinem separat pt rehidratarea porumbului ininte cu o ora sal folosim,iar porumbul il intidem la aerat in vederea deshidratari pe un cearceaf,prosop sau cel mai bine confectionam un patrat din lemn al carui fund il putem face din plasa de tantari cu mici picioruse pt a nu sta direct pe sol pt o si mai buna deshidratare.
A doua varianta ar fi aceeia in care la fel fierbem porumbul il punem la deshidratat fara a mai pune aromele urmand ca rehidratarea sa o facem direct pe balta cu apa din garla in care adaugam aromele.Aceasta ultima varianta este preferata mea si a fost folosita cu succes in doua concursuri de crap de echipa din care am facut parte.

Conservarea porumbului pentru o partida mai lunga : 0 comentarii

Nu exista comentarii