CRAP LA UNDITA

Despre pesti
Share
img
Crapii nu sunt rezervati doar pescarilor rezervati cu lansete puternice,mulinete de inalta clasa,detectori electronici si alte accesorii asemanatoare.
Nu! Pescarii ,,amatori ''au si ei ceva de zis-sa prinzi ciortani sau crapi la undita este o adevarata provocare  ce trebuie traita.

Daca sunteti adeptul luptei corp la corp si in pescuitul sportiv,crapii cei puternici va asteapta  decisi sa se lupte.Hai la lupta !

Porniti spre micile balti unde veti gasii crapi numerosi si vicleni,cautati locurile insorite se mai aproape de agataturi(nuferi,papura,ragalii,trestie) in vecinatatea  carora crapii se simt mai in siguranta. Nu este nevoie de o adancime mare , ba din contra,am prins crap si la o adancime de 80 cm in ochiuri cat o fata de masa.

Se cer scule solide. Materialul folosit nu are nimic comun cu materialul obisnuit/traditional al pescuitului sportiv,alegeti o varga  din gama celor special contruite pentru pesti de talie mare ,puternice si rezistente,o varga obisnuita  ,sensibila, s-ar rupe destul de repede la tractiunea unui crap.
Taiati scurt varful tubular al vergii chiar daca mai raman decat 50-60 cm,elasticul cu care se prinde firul este foarte solid 2-2,5 mm diametru adica sanatos.
Repartizati-l pe cel putin 2 tronsoane varf + urmatorul,astfel incat sa dispuneti de o rezerva confortabila de elastic,evitati sa  acelati timp sa il intindeti prea mult,pentru a bloca elasticul este  preferabil un con din cauciuc care nu are tendinta de a uza prematur varga de crabon.
Elasticul poate sa iasa prin varful matisat  ori protejat de un tub  special-ca la rubreziana,depasind varga cu 20-50 cm,daca este nevoie.Cei care pescuiesc la rubreziana vor avea elasticul doar de 1-2 m pe tot tronsonul detasabil,depinde cat de fin si-au propus sa pescuiasca.
Un nailon de 0,18-0,20 cu o pluta in forma de popic, cu antena de balsa este perfect.
Nu ezitati sa treceti firul prin mai multe varnisuri de silicon pe flotor pentru ca adesea acestea se rup in timpul luptei.Precizez ca plumbajul este grupat 1,5 gr plus alice(2-3) iar carigul este unul solid nr. 8 sau 10 rotund cu varful rasucit spre interior.

Nada hranitoare cu continut ridicat de proteina trebuie sa actioneze pe fundul apei, va recomand o nada foarte buna din comert ,,Special crap'', puteti  nadii si cu boabe,porumbul dulce este cel mai potrivit practic ,eficace,ieftin,se foloseste atat ca momeala 2 boabe intepate in carlig cat si ca amorsa. Penru inceput 2 kilograme de nada sunt suficiente pentru nadit, retineti - apoi nada se face la un interval adaptat densitatii pestilor. daca sunt multi crapi trebuie ata mai multa nada, pentru ca acestor pofticiosi nu la trebuie mult timp ca sa o manance.

Celelalte  momeli pe care le puteti folosii si ca nada sunt bineinteles sunt canepa si peletele , boilesurile mici.

Rama este o momeala foarte gustoasa pentru crap,dar este o momeala fragila si neselectiva,putand atrage si alti pesti,viermusii dau  rezultate bune mai ales primavara.

Pescuitul crapului la varga este un joc al rabdarii inainte de a devenii o lupta adevarata,linia este potrivita in asa fel incat momeala sa stea pwe fundul apei,pluta trebuie sa stea putin in cumpana,iar momeala pe fund ,totusi este posibil sa  prindeti si caras,babusti platici chiar si lin.
Atunci cand apar bule  pe suprafata apei in locul vizat inseamna ca au sosit crapii la masa,muscatura este puternica iar pluta dispare rapid sub apa,inca de la plecarea crapilui ,elasticul iese usor din varful unditei preluand primul soc.Urmariti pestele  cu ajutorul unditei,stapaniti-l indreptamd varga in sensul invers fugii acestia.

Crapul incearca intotdeauna sa va duca in locurile pline de vegetatie,unde isi cauta refugiul natural.Cand vedeti ca pestele a obosit trageti usor varga pe spate si il aduceti,dar sa fiti atenti ca pestele sa nu porneasca  din nou spre larg demarand in tromba,ceea ce se intampla  adesea,in aces caz varga trebuie coborata rapid micsorand tensiunea din fir pentru a reincepe lupta.

Nu fugiti niciodata dupa peste cu minciogul asa cu fac foarte multi pescari,lasati-l sa alunece in interiorul lui cu capul inainte.
Aici va prezint o reteta care s-a dovedit foarte buna pentru pescuitul  crapului la varga. Astfel vom avea nevoie de:
- 5 parti de pesmet alb
- 1 parte de pesmet galben
- 2 parti de alune macinate
- 1 parte de gluten de porumb
- 1 parte de seminte de canepa macinate
Adaugati acestei nade o turta mare de germeni de porumb oparita si o punga de nada Special CRAP.

CRAP LA UNDITA : 19 comentarii

  • asta e.......

  • pentru elfu la magazinul total fishing,am un prieten acolo care lucreza dacaa doresti il contactezi pe email de la magazin si iti va spune ce doresti.il cheama augustin.merita sa incerci.

  • o intrbare de baraj;care sunt cele mai rezistente bete? si unde le gasim? ca as incerca si eu.....

  • asta este adevaratul pescuit..fara suparare

  • multumesc mult.ma voi tine de cuvant(cu tuica).

  • da bune,dar nu e de lepadat nici ipotesti-ul,mosteni,etc.

  • farcasele si|cioroiu sunt 2 locuri bune de pescuit.....pe olt

  • care stiti locuri bune pe olt( campu mare, maruntei etc)spuneti-mi si mie.vin cu o tuica buna de muscel.

  • la campu mare la padure mananca carasul.toti la fel ,la 1kg. daca mergeti sa aveti viermusi neaparat.stiu din sursa sigura.fir intins.

  • maruneti-sau malu rosu-da inca nu bine dar manamca somnul si ciortanul.