Crap la cuptor

Detalii

Porti 10
Timp 30

Descriere crap la cuptor

Se curata cartofii si se taie in lung ca pentru prajit dar mai grosi. Se curata pestele si se desface pe spate , se spala o data se scurge , apoi se condimenteaza cu sare ff putina , piper macinat si condimente pentru peste , se pune pe un platou . Intre timp se incalzeste cuptorul la o temperatura de 230 grade . Intr-o tava se pune o parte din ulei se adauga cartofii si se amesteca pe foc mic dupa care se adauga o parte din sucul de rosii se amesteca iar daca este prea gros se adauga putina apa .Daca a inceput sa fiarba se ia pestele condimentat se aseaza peste cartofii din tava astfel incat partea condimentata sa ramana deasupra , peste pestele asezat se pun rosiile taiate rondele restul de suc de rosii sa acopere toata tava iar la urma restul de ulei . Nu se mai amesteca . Se da la cuptor , se verifica la la 10 minute daca a scazut apa se adauga restul ramas . Dupa ce cartofii sau fiert iar pestele s-a rumenit se scoate si se serveste cald de preferat dar merge si rece cu lamaie , mujdei sau garnituri din muraturi , varza , etc. Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • peste ( crap ) 2000 grame
  • cartofi potriviti 10 bucati
  • ulei 200 mililitri
  • suc rosii concentrat- sticla 1 bucati
  • lingura sare 1 bucati
  • piper macinat 1 grame
  • catei usturoi 4 bucati
  • apa - cana 250 g 1 bucati
  • condiment peste- pliculet 1 bucati
  • rosii potrivite 2 bucati

crap la cuptor : 0 comentarii

Nu exista comentarii