Crap la protap

Detalii

Porti 6
Timp 1

Descriere crap la protap

Se face un foc de lemne.

Se curata crapul de solzi,se taie pe burta si se scot maruntaiele si branhiile; se spala bine si apoi se sterge cu un stergar curat. Se cresteaza transversal,mai ales pe spinare.Se sareaza ,se pipereaza,se freaca cu cimbru. Se înfige crapul prin gura într-un bat mai gros,în asa fel ca vârful sa ajunga exact la coada,sub piele. Se unge cu o frunza înmuiata în ulei. Se înfige batul în pamânt la 50-60 cm de foc sau între focuri(carnea se va coace încet,sa zicem cam într-o ora)daca focul este mai puternic protapul se înfige mai departe.

Se unge carnea cu ulei ca sa nu se usuce si sa se arda.

Când crapul s-a patruns,se scoate de pe bat într-o farfurie sau se manânca direct de pe protapmorcovi,radacini de patrunjel,1 ceapa,cartofi(toate taiate rondele),câteva boabe de piper, sare, Se pun la fiert într-un vas corespunzator(care sa cuprinda pestele).

Când sunt aproape fierte, se adauga putin otet sau zeama de lamâie si pestele,care trebuie sa fie acoperit cu lichid si se continua fierberea pâna ce pestele este bine fiert(dar sa nu se sfarâme zarzavatul).

Se serveste cald, sau mai bine rece,când se adauga felii de lamâie si putin ulei.

Ingrediente reteta

  • crap 1500 grame
  • ulei 50 mililitri

crap la protap : 0 comentarii

Nu exista comentarii