Crap pescaresc

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere crap pescaresc

Dupa ce crapul a fost curatat, spalat, si taiat in bucati, se sareaza si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga usturoi taiat marunt, ardei gras taiat felii, piper si cimbru. Se unge si pestele cu ulei si se introduce tava in cuptorul incins, iar cand pestele s-a rumenit, se pune deasupra fiecarei felii de peste cate o rosie mica taiata in sferturi, dupa care se mai lasa la cuptor pana se rumensc rosiile.
Intre timp, se prepara urmatorul sos: se rumenesc in ulei ceapa si morcovu, apoi se sting cu bulion subtiat cu apa. Se toarna peste sos zeama de oase de peste sau apa calda, cam 500 ml si vinul. Se lasa sa dea in fiert, apoi se strecoara si se toarna sosul peste peste si impreuna se mai dau intr-un clocot, pe aragaz sau la cuptor.

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • ceapa 150 grame
  • morcovi 150 grame
  • ulei 150 mililitri
  • ardei gras 3 bucati
  • cimbru(fir) 1 bucati
  • usturoi - capatana 1 bucati
  • rosii mici 3 bucati
  • bulion 50 mililitri
  • vin 100 mililitri

crap pescaresc : 0 comentarii

Nu exista comentarii