Crap prajit

Detalii

Porti 6
Timp 45

Descriere crap prajit

Se curata crapul de solzi, se scot intestinele si se spala sub jet de apa la robinet. (Nu trebuie spalat intr-un vas cu apa deoarece stand in apa pierde din gust). Se zvanta bine cu un prosop curat, se sareaza imediat si se lasa 1-2 ore, timp in care absoarbe sarea si se intareste. Se unge apoi cu lapte, se da prin faina si se prajeste in ulei incins; daca uleiul nu este bine incins, pestele fierbe in loc sa se prajeasca, pierzand din gust, culoare si aspect. Dupa ce pestele s-a prajit, se trage tigaia de pe foc iute si se lasa pe foc mai slab, sa se patrunda inauntru si sa nu se arda pe dinafara.
Se serveste cu cartofi fierti natur, stropiti cu unt topit si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.
Crapul prajit se poate servi atat cald cat si rece cu felii de lamaie si garnisit cu foi de salata verde sau cu crengute de patrunjel verde.

Ingrediente reteta

  • crap 2000 grame
  • ulei 200 mililitri
  • faina alba 50 grame
  • boia dulce 1 linguri
  • lamaie 1 bucati

crap prajit : 0 comentarii

Nu exista comentarii