Crap sarbesc

Detalii

Porti 6
Timp 60

Descriere crap sarbesc

Dupa ce crapul a fost curatat, spalat si taiat in bucati se sareaza si se prajeste in ulei incins pana capata culoarea aurie.
In aceelasi ulei prajiti cartofii taiati in cuburi mici.
Dupa cartofi prajiti ardeii grasi taiati felii, ceapa se taie marunt si se inabusa, se adauga bulionul, vinul, putina boia de ardei, cimbru, zeama de peste(in cantitate potrivita ca sa nu se subtieze sosul).
Pestele, cartofii, ardeii grasi si ceapa se prajesc numai cat sa se rumeneasca, deoarece se mai fierb si in sos. Se ia un vas in care se pun intai cartofii, apoi ardeii, sosul cu ceapa iar deasupra se aranjeaza pestele.
Peste peste se pun felii de rosii si se introduce tava la cuptor, lasand sa dea bine in fiert pana ce sosul scade suficient iar crapul se rumeneste.
Se serveste cald sau rece presarat cu verdeata tocata marunt si barcute de lamaie.

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • ulei 200 mililitri
  • ceapa 500 grame
  • cartofi 600 grame
  • ardei gras 5 bucati
  • bulion 50 mililitri
  • vin 100 mililitri
  • rosii 3 bucati

crap sarbesc : 0 comentarii

Nu exista comentarii