Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

destufizare balta

destufizare balta

sunt un pescar care a reusit sa concesioneze o balta  dar plina cu stuf  cum reusesc sa o curat de stuf  cu costuri minime
destufizare balta | 6 Comentarii
 1. 1

  Re: destufizare balta

  speed_66_al in 18.12.2010 12:09
   

  ar fi trei variante:
  1-populare cu fitofag,cteno,novac

  2-recoltarea manuala(daca ai in apropiere un sat,comuna,etc te costa ziua de lucru + mancarea,bautura si tigarile aferente)

  3-recoltarea mecanica cu utilaje speciale( este cea mai scumpa!)
  am un prieten care are o balta,el a reusit sa scoata in mare parte stuful,papura,etc(a lasat din cat avea aprox 35% ptr oxigenare si inmultirea pestilor)prin metoda manuala!dar a trebuit sa verse aprox 75% din apa din balta!iar operatiunea a facut-o prin februarie-martie,balta secand-o din nov!

 2. 2

  Re: destufizare balta

  szilveszter in 18.12.2010 15:42
   

  ce mai termen tehnic:))))))))baga o tona de chinezi si acum in iarna taie stuful inalt si de restu se ocupa chinezii la vara

 3. 3

  Re: destufizare balta

  chitidinu in 18.12.2010 18:45
   

  trebuie sa te gandesti ce implica sa populezi balta si cu specia chinezeasca,este clar de el nu mai scapi usor,oxigenarea baltii o fac mai mult plantele acvatice,trebuie sa faci controlat popularile de peste sau cum a zis si alin ,prin smulgere cu tot cu radacina.

 4. 4

  Re: destufizare balta

  szilveszter in 18.12.2010 20:43
   

  dac lasi o luna sa pescuiasca baietii moca, scot aproape tot chinezu. ma refer la cteno(amur) cind vine vara aia trag cel mai bine ca le place apa clocita

 5. 5

  Re: destufizare balta

  lopata2007 in 19.12.2010 05:55
   

  apa acum e scazuta am sa incerc si manual si sa tai stuful deasupra la gheata

 6. 6

  Re: destufizare balta

  ElPescador in 19.12.2010 13:40
   

  Hai sa mai "bagam" o varianta... Te duci la un magazin de "protectia plantelor" si cumperi un erbicid selectiv (de ex> Galant / Galigan (combat plantele monocotiledonate)) e cca `100-150 lei/litru si se aplica sub forma de solutie, cu vermorelul (in cazul tau si de pe mal si din barca). 1 litru --> cca 100-200 litri solutie (scrie pe sticla cum) ce combate 3000 mp -> 1 ha de TEREN(efectiv acoperit cu vegetatie). Erbicidele selective se aplica NUMAI primavara devreme (cand plantele de combatut au 3-4 frunze verzi, proaspat aparute) prin stropire pe frunzele proaspete (tinere)de pe care sunt preluate in corpul plantei (translocate) actionand apoi ca hormoni de crestere (determina cresteri foarte rapide, ce nu pot fi suportate de planta, ce se subtiaza exagerat si se lungeste apoi se usuca)
  Mai poti incerca si cu erbicide totale (RoudUp de ex.) dar care date tot primavara devreme , omoara tot (la plante ma refer) probabil si o parte din algele verzi si plantele subacvatice din apa (pe care e bine sa le pastrezi-zic eu)

Pentru a putea comenta/nota "destufizare balta " trebuie sa va logati.
Nu ai cont pe Pescuit Mania inscriete acum. Inscriere