destufizare balta

Atelier pescaresc
Share
sunt un pescar care a reusit sa concesioneze o balta dar plina cu stuf cum reusesc sa o curat de stuf cu costuri minime

destufizare balta : 6 comentarii

  • hai sa mai "bagam" o varianta... te duci la un magazin de "protectia plantelor" si cumperi un erbicid selectiv (de ex> galant / galigan (combat plantele monocotiledonate)) e cca `100-150 lei/litru si se aplica sub forma de solutie, cu vermorelul (in cazul tau si de pe mal si din barca). 1 litru --> cca 100-200 litri solutie (scrie pe sticla cum) ce combate 3000 mp -> 1 ha de teren(efectiv acoperit cu vegetatie). erbicidele selective se aplica numai primavara devreme (cand plantele de combatut au 3-4 frunze verzi, proaspat aparute) prin stropire pe frunzele proaspete (tinere)de pe care sunt preluate in corpul plantei (translocate) actionand apoi ca hormoni de crestere (determina cresteri foarte rapide, ce nu pot fi suportate de planta, ce se subtiaza exagerat si se lungeste apoi se usuca)
    mai poti incerca si cu erbicide totale (roudup de ex.) dar care date tot primavara devreme , omoara tot (la plante ma refer) probabil si o parte din algele verzi si plantele subacvatice din apa (pe care e bine sa le pastrezi-zic eu)

  • apa acum e scazuta am sa incerc si manual si sa tai stuful deasupra la gheata

  • dac lasi o luna sa pescuiasca baietii moca, scot aproape tot chinezu. ma refer la cteno(amur) cind vine vara aia trag cel mai bine ca le place apa clocita

  • trebuie sa te gandesti ce implica sa populezi balta si cu specia chinezeasca,este clar de el nu mai scapi usor,oxigenarea baltii o fac mai mult plantele acvatice,trebuie sa faci controlat popularile de peste sau cum a zis si alin ,prin smulgere cu tot cu radacina.

  • ce mai termen tehnic:))))))))baga o tona de chinezi si acum in iarna taie stuful inalt si de restu se ocupa chinezii la vara

  • ar fi trei variante:
    1-populare cu fitofag,cteno,novac

    2-recoltarea manuala(daca ai in apropiere un sat,comuna,etc te costa ziua de lucru + mancarea,bautura si tigarile aferente)

    3-recoltarea mecanica cu utilaje speciale( este cea mai scumpa!)
    am un prieten care are o balta,el a reusit sa scoata in mare parte stuful,papura,etc(a lasat din cat avea aprox 35% ptr oxigenare si inmultirea pestilor)prin metoda manuala!dar a trebuit sa verse aprox 75% din apa din balta!iar operatiunea a facut-o prin februarie-martie,balta secand-o din nov!