determinarea adancimii apei cu ajutorul plutei de marcaj

Tehnici de pescuit
Share
img

Plutele de marcaj au fost concepute nu doar pentru a marca zona in care urmeaza sa pescuiti si trebuie nadita.Se pot folosi si la determinarea adancimii apei .

plute de marcajPentru a utiliza pluta de marcaj aveti nevoie de o lanseta cat mai rigida de 3,60-3,90 m cu inel de plecare de 40-50 mm si cu o greutate la aruncare de 100-200 de grame, deoarece pluta trebuie aruncata dincolo de locul unde pescuiti pentru a nu se incurca in timpul drilului. Firul, de preferat monofilament cu grosimea de 0,35-0,40 pentru ca plumbul sa culiseze cat mai usor, lucru ingreunat in cazul firului textil.

Cu cat pluta de marcaj este mai subtire, cu atat distanta de aruncare este mai mare.

 


Faceti pe lanseta un semn cu markerul, la 30 sau 50 cm deasupra mulinetei.Dupa lansare intindeti firul pana cand pluta ajunge langa plumb.Apoi slabiti frana mulinetei si scoateti firul de pe mulineta cate 30 sau 50 cm, pana cand pluta iese la suprafata apei.


In acest fel aflati adancimea apei deasupra unor anumite structuri, lucru de multe ori deosebit de important, in special in sezonul cald, cand pestele mare se trage la apa mai adanca. 


 

determinarea adancimii apei cu ajutorul plutei de marcaj : 6 comentarii

  • eu am un marker de la carp expert cam de 15 cm cu palete rosii in varf.se vede bine pana pe la 100-120 metri.dimineata de cum se crapa de ziua se si vede.

  • @intrebare...........la ce distanta se vad aceste markere?

  • da, ar fi si asta o solutie. problema e ca trebuie sa invarti manivela in sens invers

  • daca vrei sa masori poti folosi si nr. de ture de manvela, afli o tura cati cm. de fir ocupa si incepi sa mulinezi numarand turele pe care le inmultesti cu lungimea unei ture.

  • vizibilitatea ei sa fie buna si greutatea , astfel incat sa poti arunca cu ea destul de departe in anumite cazuri.

  • am vazut multe tipuri de plute de marcaj, pe langa grosimea ei de ce ar mai trebui sa tin cont.
    merci