fainurile pentru nada - metode de hidratare

Nade si momeli
Share
img

Sa zicem ca avem o reteta proprie de nada sau folosim pur si simplu o combinatie de nade din comert. Pentru a pregati o nada pentru pescuit aceasta trebuie mai intai umectata.

Pe langa diverse lichide ce se pun de obicei (arome, atractanti, lichide nutritive, CLS, etc) este necesar si o parte lichida mai consistenta intrucat doar cele enumerate mai sus nu sunt suficiente si cantitatile acestora nu pot asigura o umectare corespunzaoare.

Pentru hidratarea fainurilor, cea mai buna apa este cea de la locul de pescuit, insa uneori este bine de stiut (mai ales pt cei ce isi pregtatesc nada de acasa) ca mai sunt cateva alternative, incerc sa prezint doar cateva dintre acestea:

In cazul celor care prefera sa prepare nada de acasa, se recomanda folosirea apei de ploaie sau a celei fierte. Evitati folosirea apei de robinet, care este tratata. Ce mai putem folosi?


1) Apa ramasa de la fierberea boabelor si a semintelor, se poate folosi pentru umectarea fainurilor, pentru ca este deja aromatizata. In cazul in care nu se foloseste imediat, lichidul se poate congela si pastra mult timp.


2) Nadele de suprafata se pot umecta cu lapte in loc de apa.Laptele creeaza in apa un nor extrem de atractiv. Se poate folosi la fel de eficient lapte praf, care produce acelasi efect de nor.


3) Nada se poate hidrata si cu apa fierbinte, insa majoritatea pescarilor considera ca metoda nu face decat sa complice lucrurile inutil intrucat o parte din ingrediente se pot distruge. Peletele se desfac mai rapid daca sunt tinute in apa fierbinte, pentru a se obtine faina de pelete, folosita la nadire.


4) Utilizarea sifonului sau a apei minerale carbonatate pentru hidratarea TTX-ului, se pare ca are un efect mai rapid si o eficienta mai mare.

fainurile pentru nada - metode de hidratare : 4 comentarii

  • catch & release (prinde si elibereaza)

  • spuneti-mi si mie ce inseamna ca o balta accepta cr am inntrat la pagina balti si am vazut ca toate baltile accepta cr,ce inseamna asta_--

  • tare articolul.mai scrie si altele

  • interesanta miscare, am sa o aplic si eu,merci