File de salau umplut

Detalii

Porti 4
Timp 30

Descriere file de salau umplut

Curata fileul de salau de pielite si eventuale oscioare ramase de la filetat, spala-l, scurge-l bine de apa, sterge-l cu servetele absorbante si presara-l cu sare si piper dupa gust. Curata pastarnacul de coaja, spala-l si da-l pe razatoarea mare. Curata ceapa verde, spal-o si toac-o marunt, apoi caleste-o in 50 g de unt impreuna cu pastarnacul ras. Dupa 5-6 minute adauga 200 g rosii oparite, curatate de pielita si taiate cubulete. Pune si busuiocul tocat marunt si potriveste de sare si piper dupa gust. Lasa sa fiarba pana cand sosul scade si se ingroasa. Din pasta obtinuta pune cate 1-2 linguri pe fiecare fileu de salau si pliaza-l, apoi prinde pe margini cu scobitori. Fileurile astfel pregatite prajeste-le in untul topit, amestecat cu zeama de lamaie, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mic. Scoatye fileurile pe un platou, acopera-le si pastreaza-le la cald. In grasimea ramasa prajeste rosiile ramase, taiata in felii de circa 5 mm. Serveste fileuri umplute cu garnitura de cartof natur, feliute de rosii si orneaza cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.

Ingrediente reteta

  • file de salau 800 grame
  • radacina pastarnac 200 grame
  • rosii 400 grame
  • unt 200 grame
  • ceapa verde (fire) 4 bucati
  • lamaie 1 bucati
  • frunze de busuioc 8 bucati

file de salau umplut : 0 comentarii

Nu exista comentarii