fire monofilament fluo cele mai bune

Scule de pescuit
Share
Sunt un cautarea unor fire fluo , cel putin pentru la anul, as dori sa imi ziceti ce fire folositi care astfel incat sa vededm care sunt cele mai bune fire fluo de pe piata.
eu folosesc firul monofilament Sufix UltraKnot de 0.28mm, insa as vrea sa experimentez si alte variante de fire in special sub 0.26 mm.
Firele fluo au marele avantaj ca sunt vizibile noaptea , si uneori conteaza.

fire monofilament fluo cele mai bune : 10 comentarii

  • carp expert fluo e ok la raport calitate-pret,le-am folosit si pe cel fluo si pe cel maroniu,cel fluo este putin mai slabut la nod dar ai avantaj pa timp de noapte si eu sunt unul dintre cei ce prefere pescuitul de noapte.nu am folosit fluo portocaliu,ce parere aveti,vizibilitate rezistenta comparativ cu celelalte doua?fir intins

  • buna ziua
    am o intrebare !
    stie cineva, se gaseste fir din kevlar?
    au astia de la discoveri.
    in romania o fi?

  • si eu folosesc carp expert si fluo portocaliu dar si multicolor, si sincer mi-a placut mai mult a doua varianta, chiar daca nu e atat de vizibil, un alt fir nu bun, ci extrem de bun din punctul meu de vedere este dam sumo, tot portocaliu, dar din pacate nu am gasit mai subtire de 0.4 pana acum...are o rezistenta sporita la nod, dar se uzeaza si foarte greu, eu l-am avut pe mulinete timp de 3 ani, o singura data l-am intors...a trebuit sa il schimb deoarece din 150m pusi, din cauza rupturilor am ramas cu 60-70m, insuficienti pt aruncari la distanta, asa ca l-am trecut pe mulinete cu tambur mai mic, si cred ca il mai tin lejer 2 ani, daca ma credeti nici macar culoarea nu i s-a modificat...

  • mofturi..mofturi..este un fir ieftin si bun.. parerea mea.. daca te tine buzunarul iei ceva mai bun.

  • firul orange fluo de la carp expert este un fir care nu mi-a placut niciodata, si da elongatie pe care o are este o mare problema, odata firul intins (si este foarte greu sa observi ca nu te apuci sa-l masori) poate duce la ruparea firului cand te astepti mai putin.

    idem daca ai dat intr-o agatatura, risti ca firul sa se intinda (se sigur se intinde pentru ca fortezi eliberarea monturii), in loc sa se rupa la nod este drept pierzi fir , dar uneori pierzi fff putin , depinde de cum realizezi montura.

    apropo este vizibil noaptea ca mie nu mi sa parut prea fluo ca sa zic asa.?

    un alt inconvenient este dimensiune constructiva prea restransa adica firul este doar de: 25mm, 30mm, 35mm,... daca vrei ceva intre sa zic un 28mm sau un 31, 32....pauza, de altfel cam toata gama de fire de la ei este asa.

  • elongatia aia te ajuta uneori sa nu scapi captura.de exemplu cind ai uitat frina strinsa i-ti mai da 2-3 secunde inainte sa cedeze.

  • si eu folosesc tot carp expert fluo orange. singurul inconvenient este elongatia cam mare, ca dealtfel la toate firele carp expert. in rest este ok din toate punctele de vedere.

  • eu folosesc fir carp expert fluo ..dejavantajul lui e ca nu se scufunda cum ar trebui. in rest e super bun. cel putin cel pe care l-am cumparat eu ...rola de 1000 m . am mai folosit si folosesc fire de la carp expert dar sunt super bune si se scufunda foarte bine.. nu stiu de ce acesta fluo nu se comporta la fel ca celelalte.

  • si eu am folosit si folosesc carp expert si nu ma dezamagit,din contra da fum la multe alte fire fitoase cu nume mari.

  • carp expert ieftin si bun