Fructe cu paste

Detalii

Porti 6
Timp 40

Descriere fructe cu paste

Cei 5 catei de usturoi se taie felii subtiri, ardeiul iute se taie rondele subtiri, pastele se fierb. Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline pentru a nu se lipi intre ele si se tin la cald. Pentru acest fel cele mai bune paste sunt cele in spirala, datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Intr-o tigaie se calesc ingredientele in ulei de masline incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic. Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala, se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos. Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se potrivesc la gust cu sare si piper. Se sting cu sosul de vin si unt. La final se adauga pastele si se amesteca. Aceste cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie, caracatita, creveti, scoici, stele de mare.

Ingrediente reteta

  • fructe de mare 1000 grame
  • usturoi catei 5 bucati
  • paste 1000 grame
  • vin alb sec 300 mililitri

fructe cu paste : 0 comentarii

Nu exista comentarii