Fructe de mare

Detalii

Porti 4
Timp 50

Descriere fructe de mare

Pregatiti fructele de mare. Decorticati crevetii si indepartati-le vena neagra de pe spate, spalati sub jet de apa rece inelele de calmar.

Aruncati scoicile care sunt desfacute; frecati cu o periuta cochiliile celor ramase si indepartati “mustatile”. Puneti scoicile in apa rece cat sa le acopere si lasati-le pana vine momentul sa le folositi.

Curatati ghimbirul si dati-l prin razatoare sau taiati-l fin cu un cutit bine ascutit.

Puneti-l apoi untr-un castron cu usturoi, ardeii iuti si sosul de soia. Amestecati bine.

Puneti fructele de mare intr-un castron (cu exceptia scoicilor pe care le-ati lasat sa stea in apa) si turnati sosul de ghimbir peste ele. Amestecati bine, acoperiti vasul si lasati-le sa se marineze timp de 15 minute.

Incingeti bine o tigaie incapatoare, turnati uleiul si asteptati ca si acesta sa fie foarte incins, apoi adaugati legumele si prajiti-le timp de 3 minute. Adaugati sosul de prune.

Puneti fructele de mare, cu tot cu marinata in care au stat, peste legume, scoateti scoicile din apa, scurgeti-le si adaugati-le in tigaie. Prajiti totul 3-4 minute. Aruncati scoicile care nu s-au desfacut, ornati cu fasii de ceapa verde si serviti imediat, cu orez fiert.pofta buna

Ingrediente reteta

  • fructe de mare 600 grame
  • ardei iute 2 bucati
  • ghimbir 1 bucati
  • catei usturoi 3 bucati
  • pastai 200 grame
  • orez 200 grame

fructe de mare : 0 comentarii

Nu exista comentarii