Hil prajit

Detalii

Porti 4
Timp 20

Descriere hil prajit

Dintre toate retetele asta a ramas bine intiparita pentru ca atunci cand tata , pescar de meserie a venit si rasturnat horetul cu peste ceva m-a speriat semanaa peste . Eu copil si mama am luat-o la fuga si numai dupa un tarziu am revenit . Am stat alaturi cand pestele (caci peste era si tata ii spunea hil mai tarziu afland ca se numeste si anghila ) ia taiat capul si apoi la portionat rondele rondele si apoi le-a pus la prajit in uleiul incins la care adauga putina sare inainte de aruncat in ulei . Dupa prajire era scos si pus pe o farfurie peste care se punea putin otet , asa pana termina de prajit totul . Lua apoi lamaia si o taia felii si asezona toata farfuria . Pregatea apoi o mamaliga calda moale si cu putinusturoi se trecea la masa . Bunatate .O carne ff duce si grasa nu se poate manca decat cu otet si lamaie si nu poti multa . Daca aveti hil incercati este o bunatate . Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • anghila ( hil ) 500 grame
  • ulei 200 grame
  • sare 20 grame
  • otet 100 grame
  • lamaie 1 bucati

hil prajit : 0 comentarii

Nu exista comentarii