influenta luni in pescuit

Atelier pescaresc
Share
am inteles ca atunci cand luna este mai apropate de pamant (ziua cand se vede luna, in special) este presiunea atm. este mare si pestele nu manca...e adevarat ??? stie cineva ceva ???multe se aud de pescuitul asta...eu sunt mai incepator si pana nu ma conving de cele care sunt adevarate si care nu, va intreb pe voi .
multumesc

influenta luni in pescuit : 6 comentarii

  • aline daca spui despre presiunea atm.da-mi si mie mai multe detalii.

  • s-a facut o statistica mai demult cu date de la multi pescari in care se vede clar influenta mai multor factori.
    din statistica mea proprie...nu ma mai uit deloc la solunar, ma uit sa vad daca vremea imi permite sa pescuiesc , daca vantul e favorabil locatiei unde vreau sa pescuiesc, iar pentru apetitul pestilor exista 2 factori fff importanti : perioada din an si presiunea atmosferica.

  • totul este relativ! suna cunoscut? :)

    de cele mai multe ori evit sa ies la pescuit cand in acea noapte este luna plina... nu inteleg fenomenul dar de foarte putine ori am prins peste atunci cand in noaptea precedenta a fost acest fenomen... desigur acum, exista si exceptii; daca ma mananca rau sa ma duc la pescuit pot fi si -20grade sau conditii meteo dificile... nu ma opreste si nu-mi poate lua nimeni bucuria de a scalda ceva naluci in apa :)


    dupa anul trecut, in care in fiecare zi mi'am petrecut cel putin 1-2 ore pe apa pot spune cu mana pe inima ca am invatat cat in ceilalti 5 de cand pescuiesc la rapitor... 90% este stiinta si restul noroc :) asa ca cel mai mult in pescuitul sportiv inseamna multe ore petrecute pe malul apei, tehnici noi, inventivitate si... un pic de fantezie si incredere :)



    numai bine, fir intins si cat mai multe ore petrecute pe malul apei!

  • :)))
    :)))))))))))))))

  • bravo speed asa este dar dupa cum ai vazut si tu cei mai multi se bazeaza pe setci,plase,parasute(nu din cele de sex feminin)si alte scule de facut cat mai repede bani.la acele persoane nu mai conteaza solunare,cu pestele dupa parerea mea mai conteaza si norocul.am vazut cu ochii mei.asa ca....

  • sunt multe studii,tratate,pareri,etc!multi se bazeaza pe solunare,multi pe sonare,multi pe instincte!toate-s bune si toate-s rele....important este hobby-ul!!!!!!o sa intalnesti sfaturi si pareri pe acest site si nu numai de-o sa te saturi si o sa fi atat de ametit incat nu o sa mai sti in ce si cine sa te increzi!important ramane hobby-ul!bine ai venit in randurile noastre si multe fire-ntinse!