lac acum. mih. specii peste ep.2

Locuri de pescuit detalii
Share
In afara de soreti,guvizi,platici,mrenisoare,clenisori,obleti populatia piscicola a lacului mai cuprinde si specii care sunt vizate spre capturare de (si nu numai)pescarii sportivi. Tin sa mentionez inca de la inceput, cu mana pe inima, ca in privinta gustului pestilor din acest lac, pe o raza de 100 km. de Bucuresti nu are egal. In sensul bun al cuvantului. Oricat de pretentios ar fii un gurmand al consumului de peste (si bun cunoscator in domeniu), nu are alt calificativ decat - natural si de neegalat. Personal consum scoici si raci din aceasta locatie si va recomand sa le incercati macar odata.
Ma pot sustine in cele afirmate pana acum , cei care au fost la pescuit aici si va asigur ca minim 8-10% din utilizatori au venit macar o data .
Dar sa mentionez speciile care sunt mai dorite de pescari:
- caras - este in cantitati suficiente pt.cei meseriasi si care urmaresc sa ajunga acasa cu ceva peste.Greutate100gr.-1kg
- cteno - populatia acestuia a scazut dramatic fata de acum 3,4,5 ani,cand aproape oricine captura la o partida 1,2 exemplare.Capturi de top au avut parte cei mai insistenti si priceputi pescari.Au fost prinse exemplare de 12-13 kg. Mai mari nu am auzit. Cauza rariri speciei de cteno este in principal pescuitul industrial cu plase de monofilamant. Acum f.f.rar se mai prinde cate un exemplar.
- novac - marimea acestuia ajunge la 22-26 kg. am vazut personal asemenea exemplare, prinse binenteles la plase. Nu cunosc si nu am auzit sa prinda cineva novac la metode sportive.
- fitofag - deasemenea marimea la care se captureaza acesta cu ajutorul plaselor ajunge la 20-25kg. confirm personal aceste marimi.
- crapul romanesc - acum 6 ani s-a facut o populare a lacului, de catre s.c. Lodi s.r.l., cu ciortan de 2 kg., in cantitate totala de 4 sau 5 t. Dupa o pauza de un an, cand pescuitul a fost oprit, au avut satisfactie absolut toti pescarii care au venit aici. Au fost perioade cand cu toata lungimea lacului (pe care am mentionat-o in episod 1) gaseai foarte greu un loc bunicel. A fost un adevarat boom al pescuitului de crap si cteno. In momentul de fata mai se prinde crap la 4-6kg., dar rar si numai in anumite locuri stiute de cei care au avut reusite si multe,multe esecuri.
Salau - au fost capturate bucati de 6-8kg. nu cu foarte mult timp in urma. In momentul de fata se mai prinde cate un exemplr la 1-1,5kg., restul se ia strapazan la 200-800gr., pacat de el, dar baietii vor sa ajunga acasa cu ceva peste.
stiuca- da mai este dar nu asa de mare 10-12kg. cat avea acum 3-4 ani. Acum rar la 1,5-2Kg. si mai des cate o marlita la 7-800gr.
Somn - este singurul care a scapat de furia plaselor a curentului electric si mai nou a dispozitivelor acvatice de eliberare la mare adancime a undelor cu frecventa f.inalta.
Acest dispozitiv il scoate la suprafata unde este f.agitat (acest lucru il mai salveaza) dar nu poate fi capturat(pana vor gasi metoda adecvata).
Acum cativa ani o fetita s-a inecat.A fost solicitata s.c. ONACVA CT. s.r.l. care a venit cu echipament adecvat si cu trei scafandri. Imersiunea acestora s-a facut in zona ecluzei, in interiorul lacului. Tot ce intra in imersie pe lac ajunge in aceasta zona. Aici apa are si acum 8-10m. Evenimentul a
avut loc la inceputul lunii februarie. Dupa 3-4 minute scafandri au iesit pe mal si au facut recomandarea la persoanele prezente(era f. multa lume), sa nu faca sau sa lase copiii sa faca baie in lac. La insistentele parintilor indoliati au spus ca pentru nimic in lume nu mai intra in apa, deoarece sunt niste somni monstri pe care ei nu i-au vazut nicaieri cu toate ca au f. multa experienta.
In timp am avut personal certificarea celor afirmate atunci de scafandri. Detin declaratia verbala a unui angajat de la draga,care venea la mal in jurul ore 2 noaptea si a fost insotit langa salupa de un SOMN. Saracul s-a pierdut cu firea (cred ca toti pateam la fel), a turat motorul barcii si s-a oprit tocmai sus pe dale. Aici nu a putut articula nici un cuvant timp de 40 min. A facut un soc. Dupa 3 zile a schimbat locul de munca in cadrul balastierei.
Personal am fost plimbat cu barca, de somn (dupa ce l-am intepat) timp de 20 de minute pe o distanta de 5-600m. Cand am reusit in larg sa il aduc la suprafata si l-am vazut am taiat firul. Eram in barca pneumatica si era luna nov. La ecest episod au fost de fata circa 20-30 pescari,plus personalul de mal al statiei de sortare. Am prieteni care au prins exemplare de 70-92kg.Detin foto si multi dintre voi stiti cine sunt aceia. Aici am avut si eu dupa f.multe esecuri,captura vietii mele la somn (sper sa imbunatatesc performanta). Mentionez in modul cel mai sincer ca daca exista sceptici, pot in orice moment sa aduc probe foto,verbale si martori localnici implicati direct in cele afirmate de mine.Revin cu locuri, momeli si metode (pe care eu le consider adecvate) in pescuitul sportiv.

lac acum. mih. specii peste ep.2 : 11 comentarii

  • nu mai cine stie locurile prinde pe cornetu daca ar scade apa ar fi treaba buna dau de 12 14 ani si stiu ce zic are dreptate domnu iorgu/pescarueste peste mare si salbatic

  • @iorgu.pescaru-doamne fereste sa nu mai putem colabora!si (retine)eu nu vreau sa ma cert cu nimeni,consider ca toti de pe acest site suntem prieteni(chiar daca ne mai "intepam" in scris citeodata)!eu unul,nu am postat si nu o sa postez niciodata infornmatii gresite sau eronate,sunt deschis oricand unei pareri si tot timpul caut sa invat ceva nou(nu m-am nascut invatat,si cand o sa mor tot "tuta" o sa fiu)!iar tot timpul am fost adeptul a cator mai multe prietenii si iesirilor la pescuit cu prietenii noi sau vechi!ps;sunt nascut nitel mai tarziu decat tine,dar asta nu cred ca este important!intr-o prietenie data nasterii nu conteaza(cred eu)!fire-ntinse si asteptam noi postari despre mihailesti si nu numai!iubesc natura ca merita!!!!!

  • deocamdata vin baietii si iau 30 lei cu chitanta sau 20 fara; ideea e ca se baga plase la greu acolo in lac; domnu' iorgu, pentru caras, crap si ten, unde ma sfatuiti sa dau si cu ce momeala? eu am dat in zona dalelor(cum urci podul, in dreapta) la salau, pe "drumul vechi" dupa caras(dar cu rezultate slabe) si la iesirea din mihailesti, cum face drumul curba la dreapta, e o vila in constructie, draganescu cred ca se cheama locul, la crap, dar tot cu rezultate modeste...
    multumesc anticipat!

  • @baboier sincer nu relizez ce inteles are pt. toata lumea interesata, fraza ,,lacurile de acumulare partial amenajate''. te rog crede-ma ca si aici la fel ca in toata tara nu se mai uita nimeni la articolele de lege si functioneaza o alta lege pe care sunt sigur ca o stii: legea j....lei. te asigur ca daca poti sa faci rost de un asa zis document valabil, cat mai pompos in titulatura si cat mai multe stampile,patrate, rotunde,ovale,rosii sau mov vei fii binevenit si acceptat ca un vip.
    iubeste natura,merita.

  • sall.iorgu.pescaru am rugamintea de a ne informa cu date precise privind statutul lacului de acum. mihailesti-cornetu /2010.....cineva relata k pe partea cornetu a pescuit cu permis anpa anul trecut si a fost mereu salutat si respectat de cine venea sa ia taxza ..mai nimeni nu da inf.despre mihailesti privind statutul. eu am sa incerc sa merg la sediul anpa sa vad ce inf. pot lua .in leg.pescuitului spune clar k: lacurile de acumulare partial amenajate ,nu se concesioneaza !astept un raspuns dak se poate . multumesc !!!

  • @speed inca din primele zile cand am venit pe site
    am avut o impresie buna despre tine si am conversat pe diverse teme - acest lucru fiind benefic pt. amandoi. esti o persoana cu care se pot discuta n probleme. acest lucru nu este un compliment (eu nu fac complimente in special la barbati) este o constatare reala si de obicei nu prea ma insel la comportamentul unei persoane. ma ajuta in viata si faptul ca de la varsta de 16 ani lucrez cu publicul.in speranta ca vom colabora in aceleasi conditii bune si pe viitor, cu riscul de a ma repeta, te asigur ca nu am absulut nimic cu persoana ta. poate am fost putin cam dur in comentariu dar cred ca si ora la care am facut acest lucru si-a pus amprenta pe editatre mesajului. mai avem ceva in comun - varsta. eu sunt nascut in 1955 si cred ca si tu esti pe aproape de aceasta data.
    referitor la ,,rugamintea'' ta, in legatura cu taxa si celelalte (intre prieteni nu este cazul - consider eu) te asigur ca in momentul cand voi avea informatii reale le voi aduce la cunostinta tuturor utilizatorilor acestui site.
    iubeste natura,merita.

  • @pescarmania multumesc ptr.incurajare. am multe subiecte virgine dar stau cam rau la calitolul timp liber. sunt o fire perseverenta si nu renunt prea usor la ceea ce mi-am propus.
    rugaminte: in momentul cand vei face modificarile specificate te rog (rugam) sa ne tii la curent. eu (si nu numai -cred) nu prea le am cu p.c.-ul.
    iubeste natura,merita.

  • @iorgu.pescaru-nu fi sigur ca nu-s pescar de somn!ok am inteles esti solitar,e alegerea ta!eu am glumit cand am spus ca nu te cred!aaaaa,ca nu am mai fost de 10-15 ani pe mihailesti da,nu sunt pregatit ptr lacul mihailesti!dar nici nu-mi place sa ma laud cu experienta mea(in treaca zis pescuiesc aproape 4o de ani)si am fost aproape peste tot in tara asta(am prins somn inclusiv pe somes)!dar nu are rost sa intru in detalii!ca nu am dotarea respectiva ptr somn!imi pare rau ca ai inteles gresit mesajul meu,iti multumesc ptr informatiile oferite,mai am o rugaminte (daca se poate)cine administreaza lacul si taxa!ca poate reusesc sa intep si eu ceva pe mihailesti si sa-l aduc la mal(ptr poze ca daca vreau neaparat sa maninc cumpar din carrefour sau metro sau etc)si sa stii ca iubesc natura ca merita!fire-ntinse-ti doresc pe oriunde-ai pescui!

  • felicitari pentru postarile si descrierile oferite. o sa cumulez acesta informatii intr-un articol, care va fi mai usor de urmarit centralizat de toti pescarii.

    putin "offtopic"

    o alta modificare ce va urma in scurt timp, la fiecare balta se vor putea posta comentarii (nu partide de pescuit, sper sa se inteleaga de catre toti acest lucru), aici cine are informatii noi despre o locatie (populari, diverse, nu partide de pescuit), va putea sa posteze acesl comment, astfel se centralalizeaza mai bine informatiile aferente unei locatii, si orice utizator ce acceseaza o locatia va avea si comentariile aferente (altfel va trebui sa caute prin tot forumul).

    si alte idei sunt binevenite, una din ele este de a lega articolele de balti printr-o setare suplimentara la definirea articol si o categorie noua de artciol - "despre balti de pescuit" - asta pt cei ce doresc sa scrie un articol cu poze etc, mai complex decat un comment normal.


  • speed nu am postat sa ma crezi.nu sunt politician.
    nu doresc si nu tin sa-ti dovedesc cele postate.
    sunt multi utilizatori care ma cunosc si au notiuni reale despre aceasta acumulare, la varsta mea as avea un soc daca cineva ar aduce argumente care sa ma faca sa retractez cele afirmate in postare.
    personal am convingerea ca nu ai face fata unei partide de pescuit la somn,din varii motive:
    - lipsa dotare corespunzatoare
    - experienta somn sunt sigur ca este 0
    - nefinalizare captura intepata
    p.s. am uitat sa fac public faptul ca eu sunt solitar-esecurile si bucuriile le traiesc doar eu si camera video pe care o am in permanenta asupra mea.
    iubeste natura,merita