Lin cu garnituri pescaresti

Detalii

Porti 4
Timp 90

Descriere lin cu garnituri pescaresti

Se aleg linii de aceasi marime, se oporesc 1-2min în apa clocotita, apoi se curata de solzi,se eviscereaza, se taie capul, coada si aripioarele, se spala , se zvînta pe un servet, se sareaza si pipereaza si se lasa sa stea 1 ora. Astfel pregatit se aseaza pe o tava în putin ulei putin sofran si vin alb. Se da la cuptor 20 min stropindu-se cu sosul din tava. Separat se fierb stridiile si cozile de raci. Se aseaza pestii cît mai estetic pe un platou si se garnisesc cu midiile, scoase di carapacea lor, cozi de raci fara carapace si cu masline verzi fara sîmburi. Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel verde si rondele de lamîie fara coaja si sîmburi. Se serveste cu sos de hrean cu frisca, prezentat separat în sosiera. Fiind o reteta deosebita este indicat sa se serveasca o sampanie sau un vin spumos. Va doresc Pofta Buna !

Ingrediente reteta

  • lin peste 6 bucati
  • vin alb 100 mililitri
  • sofran 5 grame
  • masline verzi 150 grame
  • cozi de raci 20 bucati
  • stridii 5 bucati
  • lamâie 1 bucati
  • sare piper dupa gust 1 bucati
  • hrean cu frisca 300 grame

lin cu garnituri pescaresti : 4 comentarii

  • un articol absolut incantator! felicitari si fire intinse si multa relaxare tuturor;)

  • nu stiu ptr altii cum e dar ptr mine este intr-adevar relaxare,liniste,buna dispozitie,intr-un cuvant incarcarea bateriilor!nota 10 ptr articol!

  • un articol cu valoare artistica,un eseu desavarsit!felicitari,nota 10!!

  • nici eu nu puteam sa o zic mai bine !felicitari pt articol