Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

Montura Pop - up realizare

Tag-uri: Crap, Monturi

Rata: 5.29/ (306 voturi) (Acorda o nota...)

Montura Pop - up realizare

 

Montura POP-UP

 

Am promis ca revin cu alte monturi invatate in Anglia... Iata-ma ;)
Prezentare montura Pop-Up este una din cele mai eficiente prezentari pt boiless.
Montura trebuie insa sa se miste cat mai natural pentru a insela pestii din ce in ce mai suspiciosi pe baltile noastre care sunt supuse de multe ori unei presiuni imense de catre pescari.

Materiale necesare realizari monturii:

 • carlig 4-6
 • iarasi revin la acele varteje cu inel care ofera o mare libertate monturii - 2buc
 • fir fluorocarbon
 • varnis metalic folosit la strunele pt rapitor
 • un stopper de pluta
 • un anou oval
 • un plumb sau pasta de tungsten (preferabil ce-a dea doua dar putem improviza)

Se taie varnisul in doua.Se introduce pe carlig o jumatate si se urca pe tija pana in apropierea ochetului.Se introduce pe tija anoul.Se introduce si cealalta jumatate de stopper pe tija si se trage pana dupa curbura carligului.Acest lucru ofera o deplasare pe tija carligului a boiless-ului. Carligul va arata in acest mod:Se trece la legarea carligului:

Se introduce varnisul pe fir:Se trece si inelul vartejului prin fir.Se trece firul si prin ochetul carligului:Se reintroduce firul prin varnis prinzand in bucla creata carligul si vartejul.bucla va arata asa:Aveti in vedere ca in momentul in care strangeti varnisul sa nu lasati bucla nici prea larga nici prea stransa, astfel ca in momentul intinderii monturii ochetul si inelul sa ajunga peste marginea varnisului metalic, altfel uzura va distruge firul dupa cateva capturi.

Se strange varnisul. Daca aveti un varnis prea larg va trebui sa folositi fire groase altfel montura nu va rezista tensiunii. Strangerea se va face pt mai multa siguranta o data de pe o parte urmand ca cealalta strangere sa se faca la 180 grade pe cealalta parte.

Puteti folosi orice cleste care are acea zona de apucare si deformare a profilelor tubulare (fox, victorinox, rapalla, etc).Se taie acele surplusuri:montura Pop-up arata in acest fel la acest stadiu:Intre timp am schimbat si eu acel varnis deoarece s-a dovedit slab.

Aici se vede noul varnis si modul de strangere a lui.Se leaga in continuare firul fluorocarbon de vartej:Se leaga si celalt vartej avand in vedere ca dimensiunea acelui tronson sa nu fie mai lung de 10 cm.

Dupa acest lucru vartejul de la carlig se acopera cu pasta de tungsten sau se pune un plumb in imediata apropiere a nodului.

Montura Pop-Up va arata asa:Fir intins sa aveti si cat mai multe capturi.

 

 

Montura Pop - up realizare

 
Montura Pop - up realizare | 10 Comentarii
 1. 1

  Re: Montura Pop - up realizare

  szilveszter in 28.01.2011 21:44
   

  eu as simplifica.in locul virtejului si varnisului ala cu fluorocarbon(total nesigur,parerea mea)as lega cirligul normal si la un cm mai jos pe firul textil as pune o alica de plumb,si gata frate!avantaj mai ai din ce am zis eu :sensibilitate crescuta datorita textilului cu care e legat cirligul si o echilibrare usoara a monturi de pop-up cu alice de plumb de marimi diferite pentru fiecare marime de flotante(bile)in parte

 2. 2

  Re: Montura Pop - up realizare

  Balambur in 29.01.2011 04:36
   

  Si mie mi s-a parut total nesigura dar nu e chiar asa. Asta depinde de cum alegi acel varnis. Cei de la FOX folosesc cu precadere varnisuri de acest gen pt prinderea fluorocarbonului. Si pe mine m-a sacait cat de sigur e si in stadiul in care il vezi am legat o gantera de 6 kg. Nu s-a desfacut. Fluoro are undeva la 5.6 rezistenta la nod si la 9 la peste - cel de care am folosit eu.
  Apropo de nesiguranta lui: toate strunele metalice sunt prinse la fel si nu cred ca s-a plans cineva.
  In privinta textilului ai strica dinamica. Exact acesta e motivul pt care nu se leaga direct ca acel carlig sa alunece liber in ochiul format. Eventual fa un ochi simplu fara varnis dar nu inlocui modul de prindere ca atunci ii strici modul de prezentare.

 3. 3

  Re: Montura Pop - up realizare

  evelyn in 02.02.2011 14:46
   

  mi se pare cam complicat
  prea multe legatuti cand se poate face mult mai simplu
  multe legaturi multe dezastre

 4. 4

  Re: Montura Pop - up realizare

  Balambur in 04.02.2011 21:04
   

  Fiecare cu parerea lui. Nu am zis ca va scoate toti pestii din lac sau ca numa asa ve-ti prinde. Chiar as vrea insa sa vad voi ce anume folositi. Eu folosesc D-rig, Aceasta si acum la feeder am inceput sa pescuiesc. Poate imi spuneti alte idei sunt f deschis la tot ce e nou. Thx.

 5. 5

  Re: Montura Pop - up realizare

  szilveszter in 05.02.2011 19:58
   

  eu folosesc lucruri simple de tot si dau rezultate bune fara sa ma complic.folosesc plumbi sau momitoare inline pun virtej si un singur cirlig cu fir de par .ca sa nu se rasuceasca pe momitor sau plumb folosesc 4cm de antitangle si un tub conic de guma sau silicon in care merge pus antitangle .cele doua gume se unesc si se trag pe virtejdinspre cirlig tinind deoparte forfacul cu ac

 6. 6

  Re: Montura Pop - up realizare

  Balambur in 06.02.2011 16:13
   

  Da acel tub conic il foloseam si eu ajuta mult la evitarea innodarii sau rasucirii zonei spre carlig. Totodata protejeaza nodul.

 7. 7

  Re: Montura Pop - up realizare

  nonike333 in 06.02.2011 16:21
   

  Pare interesant...

 8. 8

  Re: Montura Pop - up realizare

  nonike333 in 06.02.2011 16:22
   

  Rezista totusi acel varnis?

 9. 9

  Re: Montura Pop - up realizare

  Balambur in 11.02.2011 09:47
   

  Da nonike... vezi mai sus :P

 10. 10

  Re: Montura Pop - up realizare

  adolf in 18.02.2011 00:30
   

  of..nu oricine face montura insa treaba aia cu presarea aceea metalica a varnisului..? ce e aia?serios? daca ai prins peste cu aia..te felicit si inca scot palaria in fata ta..dar ma indoiesc..este f bine stiut intre pescari ca acele "confectii metalice nu au ce cauta in trusa de pescuit"..te felicit din nou daca da rezultate dar ar trebui schimbate f multe dupa parerea mea..

Pentru a putea comenta/nota "Montura Pop - up realizare" trebuie sa va logati.
Nu ai cont pe Pescuit Mania inscriete acum. Inscriere