Morun cu branza

Detalii

Porti 4
Timp 2

Descriere morun cu branza

Se fierbe morunul si se desface in fileuri mici. Se prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1/4 l lapte, in care se adauga smantana. Se amesteca in sos bucatelele de morun si se pune pe foc mic sa fiarba incet 5-6 minute. Se fierb cartofii si se face un piure cu unt si lapte. Se aseaza piureul in forma de coroana pe o farfurie rotunda rezistenta la caldura. In mijlocul coroanei de cartofi se pune sosul alb cu morun. Se presara cascavalul ras si se introduce la cuptor sa se gratineze 10 minute.

Ingrediente reteta

  • morun 500 grame
  • cartofi 1000 grame
  • cascaval 100 grame
  • lapte 500 mililitri
  • unt 2 linguri
  • faina 1 linguri
  • smantana 100 grame
  • sos alb 200 grame

morun cu branza : 0 comentarii

Nu exista comentarii