nada primavara

Share

Descriere - nada primavara

Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde, dupa care se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte bine si se amesteca cu atractantii, arome, etc. Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, farame de porumb, seminte de canepa, etc. Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand, pana capata forma de para. Para se poate introduce in solutie de miere sau alti atractanti. Este foarte buna pentru pescuitul in curentul apei, deoarece este lipicioasa si se spala greu. Dezavantajul este ca se acreste repede, nu rezista decat 24 de ore. De asemenea, nu trebuie tinuta in soare. --

Ingrediente

  • faina malai 500 gr
  • faina grau 250 gr
  • zahar 50 gr
  • anason sau vanilie 10 ml

Specii de Pești

  • Caras
  • Crap
  • Oblete
  • Platica
  • Rosioara
  • Babusca

nada primavara : 0 comentarii

Nu exista comentarii