Nade simple pentru crap

Nade si momeli
Share

Pentru a avea o reusita intr-o partida de pescuit trebuie sa avem in vedere foarte multe elemente. In functie de locul de pescuit unde urmeaza sa ne desfasuram partida vom pregati sculele necesare nadele si momelile.

Atunci cand pescuim pe ape curgatoare (Dunare,Prut. Siret  Mures, Somes, etc)  pregatirea este destul de simpla si usoara in ceea ce priveste nada. mai greu este atunci cand merge pe iazuri, helestee, balti in general ape statatoare unde nadirea este una din principalele conditii pentru a avea o partida de pescuit cat mai reusita. in ceea ce priveste nadele avem foarte multe variante la dispozitie, unele mai usoare altele mai grele la fel cum unele pot fi costisitoare si altele mai ieftine.

O partida de pescuit la crap necesita o pregatire prealabila destul de indelungata, complicata si costisitoare. prepararea porumbului a boilessurilor, prepararea nadei etc...


 Pe piata au aparut si vor aparea din ce in ce mai multe feluri de nade si momeli cum ar fi:
  -diferite feluri de mixuri cu diverse arome si granulatii;
  -peletede  canepa, pelete cu arome de capsuni, de vanilie, naturale etc...;
  -mamaligi cu arome diverse anason, scoica, vanilie, miere,
  -porumb in lapte si uscat cu arome de scopex, capsuna, scoica, anason, fructe de padure etc...
  - viermi albi, rosii, galbeni, cu aroma de scoica porumb etc...

De ceva timp, pescarii cheltuie din ce in ce mai multi bani pentru scule de pescuit dar mai ales pentru  aceste consumabile. cei mai multi sunt impatimiti ai pescuitului la crap.

O parte prefera sa isi cumpere din diverse magazine aceste consumabile fie din comoditate, fie pt ca au impresia ca daca iau de la firma x sau y vor avea o partida reusita. nu zic ca mixurile, boilesurile, porumbul si toate celelalte necesare nu sunt bune ba dimpotriva, tehnologia avansata isi spune cuvantul, dar totusi mai sunt si pescari printre noi ( din pacate din ce in ce mai multi in aceasta situatie printre care ma gasesc si eu) care pur si simplu nu isi permit aceste cheltuieli.

Si atunci am sa vin in ajutorul lor cu o reteta de nada care costa foarte putin se prepara foarte repede si are atractie rapida.
Pentru prepararea ei avem nevoie de:

 - 3 kg concentrate de pui ( ideal este sa contina cat mai multe: porumb, grau, srot, soia, faina de peste, floarea soarelui macinata etc...);
 - seminte de anason (20 30 g);
 - lapte praf (50 gr);
 - malai 1 kg;
 - faina de grau 200g;
 - 50 g miere de albine sau zahar;
 
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-un ceaun ca pentru mamaliga. cand incepe sa fiarba se toarna in apa semintele de anason si mierea sau zaharul. se lasa sa fiarba cca 5 minute pana apa capata o culoare galben maronie. se amesteca faina cu malaiul si se toarna peste apa putin cate putin si se mesteca in acelasi timp. se lasa sa fiarba mestecand  in continuare cam 10-15 minute.



Cand este gata se toarna mamliga pe o bucata de panza si se impatureste in ea dupa care invartim in sens invers de capetele panzei presand in acest fel mamaliga. Se lasa in panza pana se raceste.
In timp ce se raceste mamaliga se amesteca concentratele cu laptele praf intr-o galeata.

Dupa ce mamaliga s-a racit se amesteca pana la omogenizare in galeata cu concentratele si laptele praf pana la omogenizare, iar cand ajungem la locul de pescuit se umectetaza cu apa din balta.


Se poate folosi atat pe momitor/feeder cat si pentru nadirea cu catapulta sau cu racheta de nadit.

Are o atractie destul de rapida formand norisori in apa atragand pestii si tinandu-i in preajma o perioada destul de lunga.

Recomanadari:

  1. la prepararea mamaligii incercati sa folositi apa fiarta si decantata 2 zile cel putin, apa de ploaie sau daca aveti posibilitataea sau faceti mamaliga la locul de pescuit sa folositi apa din balta pt a avea ph-ul apropiat cu cel al apei din zona unde pescuiti.
  2. aceasta nada merge pe ape statatoare (iazuri, helestee, balti private)
  3. daca vreti sa o puneti pe momitor nu o faceti prea moale, altfel este foarte probabil sa cada sau sa se imprastie in momentul lansarii
la prepararea mamaligii incercati sa folositi apa fiarta si decantata 2 zile cel putin, apa de ploaie sau daca aveti posibilitataea sau faceti mamaliga la locul de pescuit sa folositi apa din balta pt a avea ph-ul apropiat cu cel al apei din zona unde pescuiti.

Fir intins!

Nade simple pentru crap : 2 comentarii

  • contine prea multe daca vrei sa prindeti fitofagi stiu eu solutia

  • misto reteta;)