Pastrav inabusit

Detalii

Porti 3
Timp 60

Descriere pastrav inabusit

Se curata pastravii, se tamponeaza cu un prosop de hartie si apoi se condimenteaza cu sare, piper si condiment pentru peste. Se curata rosiile, se oparesc si se toaca marunt (se pot folosi rosii decojite si fara seminte, din conserva), sau se taie felii rotunde. Se curata morcovii de coaja si se taie rondele, ceapa se toaca marunt, iar telina fasii subtiri. Intr-o tava de yena se aseaza legumele inabusite (jumatate din cantitate), se pun pastravii deasupra si se acopera cu cealalata jumatate din cantitatea de legume. Se toarna deasupra vinul alb si se acopera vasul de yena cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30 de minute.

Ingrediente reteta

  • pastrav 1200 grame
  • morcovi 2 bucati
  • rosii mari 2 bucati
  • ceapa rosie 1 bucati
  • telina 1 bucati
  • unt 50 grame
  • vin alb 100 mililitri
  • ulei de masline 2 linguri

pastrav inabusit : 0 comentarii

Nu exista comentarii