Pastrav la gratar

Detalii

Porti 4
Timp 20

Descriere pastrav la gratar

ingrediente:

4 pastravi
2 lamai
4 catei de usturoi
2 legaturi de patrunjel
1 legatura marar
1 legatura busuioc
sare
piper
ulei
mod de preparare:

Se spala pestele si se zvanta intr-un stergar. Se curata lamaia de
coaja, se stoarce, iar coaja se taie fasii subtiri. Usturoiul se
curata, se toaca marunt si se amesteca cu coaja de lamaie,
frunzulitele de marar si patrunjelul. Se sareaza si se pipereaza
pastravii pe dinauntru si pe dinafara, se stropesc cu zeama de lamaie,
se umplu cu amestecul de usturoi, coaja de lamaie si verdeata si se
prajesc pe gratar circa 20 de minute, intorcandu-i pe fiecare parte.

Ingrediente reteta

  • pastrav la gratar 1200 grame

pastrav la gratar : 23 comentarii

  • cand nada se duce de pe arc pluta pluta se culca pe apa, recomandat ar fi folosirea unei nade de o consistenta mai tare, pestele mic o va ciugului, iar cel mare cand va fi tentat sa ia momeala vie de pe carlig...

  • chestia cu arcul de pix imi place dar nu inteleg ce se intimpla cu pluta ! adica,cind este momeala pe arc pluteste si cind nu este adica o minca pestisorii mici o ia la vale sau se rastorna ? cine a pescuit cu acest montaj il rog sa explice.

  • rockyonutz, tine o tot asa......frumos si instructiv articolul...chiar am sa incerc sa fac si eu cateva monturi in genul asta...pescuiesc mult la platica, si poate mai avansez..:) cat despre ultras, nu l baga in seama....cred ca este invidios....chiar si cu copy, eu am invatat ceva, cat despre el, ar trebui sa foloseasca copy neaparat...poate asa invata sa scrie corect....:p bravo..si fir intins.

  • se trece firul prin arcul de pix, dupa care se pun 2 bile si 2 opritori, pentru ca arcul sa culiseze pe fir, si astfel sa putem regla distanta dintre el si carlig, e foarte simplu si e o metoda eficienta daca e pusa in aplicare...

  • as dori sa-mi explicati, cum legati arcul de pix la fir. va multumesc.

  • nu sunt la curent , in ce consta premiul asta ? poate ma bag si eu la o cearta :)) ....just kiding , fire intinse prieteni !!!!

  • ...si cum se baga unii in seama aiurea...probabil avocati esuati!

  • stau si ma tot minuzez cum pot unii sa ... arunce vorbe "goale" dar daca e ceva de spus sau ceva de argumentat dau din numeri , ca am vazut nu stiu pe unde, ca am citit nu stiu unde, fratilor nu o mai cotiti/dositi dati exemplu cu site-uri la concret de unde a copiat si gata l-am fript.

    referitor la a veni cu ceva nou, sa va dau un exemplu, pescarul englez x a inventat boiles-ul, asta inseamna ca de atunci incoace nu a avut voie sa mai scrie nimeni despre boilies? , pt ca devine plagiat?

    voi ati auzit de perfectionarea "lucrurilor" ?, orice pe lumea asta are la baza inspirarea, observarea, practica si experienta. nu cred ca cineva de pe acest site este savant sau mai stiu eu ce mare inventator, cum de altfel sunt mai toti "mari" pescari ce scriu prin "marile" reviste. toti arunca un ochi in stanga in dreapta, invata sa foloseasca acel ceva, apoi relateaza evident cu alte cuvinte + observatiile lui, bun si ce e rau in asta?

    va spun eu, e mai usor sa arunci cu noroi decat sa faci ceva constuctiv, de exemplu, daca sunteti atat de "potenti" in ale pescuitul pe aceasta speta, ma asteptam sa aud critici la ce a scris baiatul asta aici, la arguumente pro si contra, la imbunatatiri ale solutiei, dar... mai usor e sa lovesti cu piatra.

    clasic romanesc (cu capra vecinului) pacat de uni care incearca sa faca ceva, chiar si pentru puncte.

    brovo pentru articol si pentru ca macar iti faci timp sa reproduci ce au "inventat" alti.

    fire intinse si mai bine discutam constructiv sa venim cu idei, opinii , argumente decat.... lovituri sub centura, care chiar nu ajuta la nimic.









  • si eu sunt roman :)) oricum fiecare si-a exprimat punctul de vedere asa cum a crezut de cuviinta, dar propun sa numai continuam ca nu are sens...si eventual il rog pe admin sa stearga comentariile fara rost si care deviaza de la subiectul acestui articol...

  • n-am cum s-o dau in tiganeala ca-s roman get beget,lucru care nu-l stiu despre tine.
    se pare ca esti superincantat de articolele tale...ce pot sa zic...multa bafta...la articole si fire intinse pe balta!
    n-are rost sa mai discutam...