Pastravi a la grec

Detalii

Porti 10
Timp 3

Descriere pastravi a la grec

Pestele se curata se sareaza si se lasa la scurs pe un platou. Intro cratita speciala de fiert peste se pun la fiert ceapa intreaga morcovul intreg piperul si foile de dafin. Cand zarzavatul sa fiert se scaoate ceapa si se inlatura morcivul se taie rondele si se aseaza pe platou.
In apa in care a fiert zarzavatul se introduce pestele si se lasa la fiert cca 15 min. Pestele fiert se aseaza pe platoul ornat cu morcovi si cartofi(fierti separat in coaja curatati si taiati in lung).Din zeama in care a fiert pestele se retine o cantitate egala cu 10 cescute de cafea in care se stoarce lamaie si se drege cu oua batute bine apoi se amesteca cu verdeata. Sosul obtinut se toarna peste platou peste peste morcov si cartofi.Se serveste caldut.Succes.

Ingrediente reteta

  • pastravi 2000 grame
  • ulei 100 mililitri
  • verdeata 60 grame
  • ceapa 200 grame
  • morcov 200 grame
  • piper 5 grame
  • sare 20 grame
  • lamaie 200 grame
  • foi de dafin 2 grame
  • oua 3 bucati
  • cartofi 400 grame

pastravi a la grec : 3 comentarii

  • am inteles tot mai putin cum vine treaba cu intre ape nu!!

  • pe unde pescuiesti de obicei?

  • elegant si eficace!felicitari!