Pastravi rasol

Detalii

Porti 10
Timp 2

Descriere pastravi rasol

Se curata pestele , se spala, se sareaza si se lasa la scurs cca. 20 min. Ceapa taiata in patru impreuna cu morcovul taiat bucatele se pun la fiert in apa in care sau introdus foile de dafin si piperul. Cand zarzavatul este fiert ,se scot morcovi pe un platou iar ceapa se scoate si se arunca. In apa in care a fiert zarzavatul se introduce pestele si se fierbe. Pestele fiert se aseaza in acelasi platou pe care se afla si morcovi. Cartofii fierti in coaja separat se curata se taie in bucatele egale si se aseaza langa peste. Deasupra se toarna untul topit si zeama de lamaie . Se decoreaza cu verdeata tocata marunt si se serveste cald.

Ingrediente reteta

  • pastravi 2000 grame
  • ulei 150 mililitri
  • unt 150 grame
  • verdeata 100 grame
  • laaie 100 grame
  • piper 5 grame
  • sare 50 grame
  • morcov 200 grame
  • ceapa 200 grame
  • foi dafin 1 grame
  • cartofi 1000 grame

pastravi rasol : 2 comentarii

  • nu faci curse , prinzi pestisorul de spate , si il arunci pe sub maluri sub salcii acolo vor astepta multi cleni la rapit sau intre ape si se va aseza el singur plumbul fiind mai mic

  • cu pestisor viu dau piciorul cam la 0.5 m si arunc pe mijlocul apei si tot fac curse.
    adica???