permis 2012

Permise pescuit
Share
la AJPS Cluj este aceeasi taxa ca si anul trecut, adica 72 lei pentru permis si 30 lei pentru tichetul ANPA. ma mira faptul ca s-au abtinut sa nu mai puna ceva in plus. fir intins!

permis 2012 : 28 comentarii

  • a n u n Å¢

    Ã

  • http://www.pescarclub21.ro/legislatie/8-protocolanparnpromsilva.html

  • @baracuda....taxa aceea este si era ilegala!in 2010 cand a fost semnat acest protocol l-am postat:

    protocolul este urmatorul:2689/21.04.2010 semnat de anpa si 10711/19.04.2010 r.n.p-romsilva semnatari fiind din partea anpa marian sorinel manaila iar din partea rnp-romsilva valerian solovastru!am incercat sa pun o copie a actului dar nu am reusit!poate ma ajuta admin! totodata mentionez ca si ministrul mediului laszlo borbely cat si ministrul agriculturii,mihail dumitru,sunt semnatarii acestui document!pe scurt:posesorii permiselor anpa au dreptul si permisiunea in baza permisului eliberat de catre anpa de a pescui in apele curgatoare si statatoare de munte administrate de rnp-romsilva!

  • putem pescui cu permisul anpa numai in apele care au ramas libere, neimpartite asociatiilor. dupa achitarea celor 30 lei pentru permisul anpa putem pescui in orice apa achitand taxa pe care o are asociatia de care apartine apa respectiva. lista apelor o gasiti pe site-ul anpa.

  • ce observ eu este ca se mentine starea de confuzie
    menita sa favorizeze asociatiile (probabil create de fosti militieni,securisti,politisti de frontiera si alte cadre protejate de sistem...) pentru a profita (cat s-o mai putea..)de neaplicarea corecta a legilor pe acest "picior de plai".asociatia care mi-a facut micul carnetel de membru contra sumei de 50 lei(in 2011)+30 lei cartonasul anpa+2 lei pg-ul,imi cere din nou 50 lei sa stampileze carnetelul + 30 lei cartonul anpa(care se pare ca nu este inca realizat si ei nu spun asta..)+2 lei(pg)...
    anpa zice ca taxa "normala"e 30 lei si poti iesi la pescuit recreativ respectand regulile specifice(perioade,dimensiuni si cantitati capturi,numar scule,etc....)
    de ce trebuie in fiecare an sa asteptam clarificari aici si in alte domenii in care datele de baza nu se modifica,cred ca putem intelege toti...

  • buna ziua tuturor.
    am cateva neclaritati privind permisul de pescuit pe 2012 si, cu permisiunea dvoastra, as vrea sa le discutam un pic, in primul rand pentru lamurirea mea.
    am citit ordinul ministerului agriculturii publicat in mo 74/28.01.2011 si am vazut ca anpa elibereaza autorizatii ajvps-urilor si altor asociatii asemenea, iar aceste asociatii ne elibereaza permise noua, pescarilor amatori.poate sa-mi spuna cineva unde se spune ca anpa elibereaza si permise pentru noi?
    (mi se pare anormal acest lucru, avand in vedere de ex. ca pentru moldova, anpa isi are filiala la galati si deci ar trebui ca pescarii moldoveni sa se depalseze pana la galati pentru a-si lua permise de la anpa.)
    pe www.anpa.ro, am gasit si lista asociatiilor care au primit autorizatii, dupa cum spune si "puiut" la comentariul 3. aceste asociatii au autorizatii pe anumite cursuri de apa, pentru care au si anumite obligatii, dar asta-i alta poveste. deci eu, daca am permis eliberat de ajvps botosani voi putea pescui doar pe apele aflate in administrarea acestei asociatii. inteleg ca daca ma duc la pescuit pe siret, trebuie sa m aduc sa-mi iau permis si de la asociatia care administreaza acest rau? in ordinul de care vorbeam mai sus, la art. 3, alin. 2, se spune: permisul de pescuit sportiv/recreativ este nominal, netransmisibil, se elibereaza anual si este valabil in toate habitatele piscicole naturale. poate cineva sa ma lamureasca cum este corect?
    speed_66_al, poti sa-mi spui despre ce "minuta" este vorba?
    va multumesc celor care-mi vor raspunde constructiv si documentat si va doresc tuturor fir intins si anul asta.

  • ma refer la taxa pe care o dam la rnp. pentru o zi de pescuit.anul trecut era 26 lei/zi.

  • nu gratis frate baracuda...ci in baza permisului anpa...daca esti beneficiar de permis gratuit de la anpa inseamna ca da,gratis!

  • gratis? nu-mi vine sa cred.

  • baracuda....conventia(minuta) este si intre anpa si romsilva!daca vrei sa te duci sa dai pe ...sa spunem valea iadului din apuseni o poti face,linistit in baza permisului eliberat de anpa....!