Balta Jijioara Movileni Mica

Iasi / Movileni
Share

Descriere - Balta Jijioara Movileni Mica

Balta Jijioara Movileni - acumularea pentru acvacultura si pescuit sportiv se afla lingă imsaul comunal, la est de satul Potângeni (1km) pe cursul râului Jijioara afluent al Jijiei.

AMENAJAREA PISCICOLA Jijioara este compusa din doua bazine. Primul bazinul mic, in amonte are o suprafata de 8 ha, al doilea bazinul mare are o suprafața de 25 ha, restul pana la 42 ha total suprafata concesionata fiind reprezentata de diguri si pasune ca zona de protectie.

Pe bazinul mic se pescuieste doar ziua.

TAXE BALTA MARE:

- 12h/ 100 lei/ pescar/ maxim 4kg de crap retinut; caras nelimitat;

- 24h/ 140 lei/ pescar/ maxim 6kg de crap retinut, caras nelimitat;

- 12h/24H/ 30 lei/ însoțitor/ fără drept de a pescui;

Traseul pana la Balta Jijioara Movileni Mica

Traseul de urmat pentru a ajunge la Balta Jijioara - Iasi - Copou - Breazu - Horlesti - Larga Jijia - Movileni - Potangeni


Acest regulament poate suferi modificări de preţuri pe parcurs, anunţate în prealabil.


12h taxa doar caras se pot retine maxim 5kg caras;

12h maxim 4kg de crap retinut; caras nelimitat;

Din momentul achitării taxei de pescuit, regulamentul este acceptat de către pescar.

Se poate pescui cu maxim 4 lansete şi un băţ de mână, dotate obligatoriu cu 1 (un) carlig şi plumb sau năditor, monturi de tip „Plumb Pierdut” (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal) sau „In-line” fără a se folosi înaintaş de fir textil mai mare de 10 cm. Este strict interzis pescuitul la "bombă","arici",”momâie” sau orice tip de montură care foloseste mai mult de un cârlig.

Fiecare pescar va avea un singur juvelnic ecologic folosit, exclusiv, numai pentru capturile sale.

Nășitul este permis numai cu scule prin aruncare sau bărcuţe cu motor electric teleghidate. Este interzisă nădirea cu semințe în stare uscată.

Capturile mai mici de 800g şi mai mari de 3,5kg se vor elibera imediat, fără a le răni.

Este permis accesul cu familia, cu prietenii şi se poate face grătar dar nu pe pământ, fără a deranja ceilalţi pescari cu muzică şi alte zgomote.

Pescarii şi însoţitorii acestora vor manifesta un comportament respectuos şi civilizat față de ceilalti pescari şi față de personalul bălţii.

Însoțitor doamne/ domnişoare/ copii sub 14 ani/ cu drept de a pescui pe un loc plătit/ fără reținere de pește.

Este obligatorie menținerea ordinii şi a curăţeniei la locul de pescuit şi în vecinătatea acestuia (zonă de campare).

La sfârșitul partidei de pescuit, pescarul va anunţa administraţia/personalul de pază şi se va supune verificării bagajelor şi bunurilor personale şi ale însoțitorilor acestuia.

Locul va ramane liber, prin colectarea deşeurilor şi a oricăror alte resturi menajere în saci şi/sau pungi care se ridică de pescar şi le depozitează în loc special amenajat.

Cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) peşte, se face vinovat de FURT, fapta penală pedepsită de art. 228 Cod Penal.

Vinovaţii vor fi reclamaţi organelor de poliție! Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzute în regulament conferă dreptul administraţiei bălţii de a restricţiona accesul pe baltă şi dreptul la pescuit, fără restituirea partială sau integrală a contravalorii taxei.

ATENŢIE: Pescarul este obligat să prezinte BONUL FISCAL şi pestele reţinut la solicitarea administraţiei bălţii/ personalului de pază, precum şi la solicitarea reprezentanţilor ANPA, Poliţiei şi Jandarmeriei. SC STRATEGIC SRL este exonerat de orice răspundere privind eventualele incidente, accidente sau alte evenimente nedorite care afectează în orice fel pescarii sau însoţitorii acestora, aflaţi în incinta amenajării piscicole.

Crapul reţinut peste limită se achită separat (nu încurajăm vânzarea de pește).

Taxe 2024 Balta Jijioara Movileni Mica

Dotari - Balta Jijioara Movileni Mica

Poze Balta Jijioara Movileni Mica

Capturi Balta Jijioara Movileni Mica

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta jijioara movileni mica

Balta Jijioara Movileni Mica : 0 comentarii

Nu exista comentarii