Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

Pescuit la Babusca

Tag-uri: Babusca

pescuitul la Babusca

Denumire stiintifica: Rutilus rutilus
Denumire populara: Babusca, balos, ocheana, ochenita, taranca, tarancuta.
peste Babusca

Capturi de pescuit la Babusca

Articole de pescuit la Babusca

 
Descriere: ihtiologie
Babusca are corpul alungit, comprimat lateral, spate albastru-cenusiu-verzui,flancurile argintii, burta alba, ochii si inotatoarelor sunt rosii. Babusca se regaseste in Dunare si in baltile ei, in lacuri, balti si iazuri; este rara in rauri (Mures, Bega, Timis, Cerna, Olt, in bratele inchise ale Siretului), unde se Ʈntalneste mai ales in cursul inferior si foarte rar in Prut.
Lungime normala: 20 cm cm
Lungime maxima: 30 cm cm
Greutate: 80- 300 gr kg
Dimensiune legala pt retinere: 15 cm
Reproducerea la Babusca

La inceputul primaverii, babusca se tine langa tarmuri,atat in balti cat si in rauri. Ea intra in balti pentru reproducere. Cea mai mare parte din timp ramane aici,avand hrana abundenta.In balti,exemplarele tinere stau mai mult langa maluri,printre ierburi si papurisuri,pe intinsuri cu adancimi mici si mijlocii,unde gasesc hrana mai bogata si un bun adapost contra dusmanilor(stiuca si bibanul);exemplarele mari traiesc mai spre funduri. Pe vreme calduroasa, babusca se tine in straturile superioare ale apei,coborand pe masura ce apa se raceste.

Hrana - Nade si Momeli pentru Babusca
Babusca nu este un peste pretentios se poate pescuit la: - Larva rosie, libelule, viermusi de carne, seminte de canepa, boabe verzi de mazare, cartof, miez de paine, mamaliga, rame, insecte mici.
Tehnici de pescuit la Babusca:
Pescuitul babustii pretinde neaparat o nadire de fund,de apel si una de excitatie,amorsaje care trebuie facuta cu toata atentia.S-a dovedit ca samanta de canepa inmuiata este cel mai eficace element al unei nade pentru babusca,asa ca o vom folosii in permanenta,amestecata fie cu miez de paine,cand momim cu cocolos de paine,fie cu putin terci de cartof,cand avem cartof in varful carligului. Cand intrebuintam viermii de namol sau viermusii,este necesar sa amestecam in plamadeala nadei si acesti viermisori.Rezultatele se vor simtii imediat. Alegerea locului de pescuit este destul de insemnata. Pescuind din barca,o vom cauta in locurile cu vegetatie bogata,in ochiurile goale ale covoarelor de lintita,printre nuferi,de-a lungul vegetatiei,la marginea palcurilor si peretilor de stuf si papura,in ochiurile de apa linistita,facute langa incrucisarea micilor paraiase care traverseaza o zona mlastinoasa.In apele curgatoare si in canale o gasim numai langa maluri cu vegetatie.
Nu exista tehnici pescuit Babusca
Gastronomie:  
peste prajit in malai
piftie de peste
ciorba de peste
ciorba de peste cu cartofi
ciorba de peste

Articole despre pescuitul la Babusca

ROSIOARA SI BABUSCA - ASEMANARI SI DEOSEBIRI
ROSIOARA SI BABUSCA - ASEMANARI SI DEOSEBIRI

Detalii articol
bentud, 10.02.2011 10:52
Plute de pescuit descriere
Plute de pescuit descriere

Pescarii de stationar trebuie sa cunoasca bin...

Detalii articol
PEPY, 10.05.2010 09:31

Capturi de pescuit la Babusca

imagine captura

10 (kg)

imagine captura

0.1 (kg)

imagine captura

100 (kg)