Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

Pescuit la Scobar

Tag-uri: Scobar

pescuitul la Scobar

Denumire stiintifica: Chondrostoma Nasus
Denumire populara: podut, podete, scobai, podus, podar, tarnic, carmaci
peste Scobar

Capturi de pescuit la Scobar

Articole de pescuit la Scobar

 
Descriere: ihtiologie
Scobarul este un peste din familia crapului, avand lungimea (la maturitate)de 25-30 cm,cu greutatea medie de cca.300g. Poate atinge 45-50 cm si o greutate de 1-2 kg,aceste exemplare fiind mult mai rare. Corpul scobarului este lunguiet, cilindric, usor turtit lateral, spatele are culoare neagra sau verde inchis, partile laterale gri-argintiu si burta alba, inotatoarele dorsala si posterioara sunt gri sau negre, iar restul rosiatice cu alb pe margini. Capul se termina cu un nas bombat caracteristic, iar buzele sunt masive din cartilaj
Lungime normala: 0 cm
Lungime maxima: 0 cm
Greutate: 1-2 kg
Dimensiune legala pt retinere: 20 cm
Reproducerea la Scobar

Scobarul ajunge la maturitatea sexuala in cel de-al treilea an de viata. Perioada depunerii icrelor incepe de regula la 20 aprilie si tine pe toata durata lunii mai. Exemplarele capitale sunt considerate cele peste 1,5 kg

Hrana - Nade si Momeli pentru Scobar
Scobarul se hraneste in special cu alge pe care le paste de pe pietre lasand urme caracteristice, dar nu refuza nici larve de insecte, moluste si crustacee de mici dimensiuni, cereale, icre sau chiar pesti mici
Tehnici de pescuit la Scobar:
Cea mai bun perioada la scobarit este dupa perioada de prohibitie, la sfarsitul lui iunie, cand scobarul lasand in urma instinctele de perpetuare a speciei reincepe cautarea hranei. O alta perioada buna estetoamna in lunile septembrie si octombrie cand scobarul se pregateste de iarna, metabolismul sau fiind reglat pe asimilarea lipidelor in special. Vara, in primele ore ale diminetii din clipa cand vedem pluta pana la orele 10, iar dupamasa dupa orele 16 pana seara, sunt intervalele cu cele mai bune sanse. Iarna cea mai buna perioada este considerata intre orele 11 si 15 Momeala poate fi: grau fiert, arpacas, mamaliga de consistenta tare, porumb, viermusi, larve de tantari.
Nu exista tehnici pescuit Scobar
Gastronomie:  
Carne foarte gustoasa.
rosii cu peste
placinta cu peste
peste oceanic in saramura
ciorba de peste
peste umplut in folie de aluminiu

Articole despre pescuitul la Scobar

Pescuitul scobarului la bologneza iarna
Cei ce indragesc pescuitul la bologneza, cunosc faptul ca iarna cu apele raurilor foarte reci, nu...
Detalii articol
prinzator, 30.05.2012 19:36
Pescuitul la scobar iarna
Pescuitul la scobar iarna

Scobarul iarna


Detalii articol
bentud, 28.01.2011 13:04

Capturi de pescuit la Scobar

imagine captura

0.4 (kg)

imagine captura

4 (kg)

imagine captura

2 (kg)