Peste cu masline

Detalii

Porti 60
Timp 4

Descriere peste cu masline

Curatati cartofii, morcovul si ceapa si puneti-le la fiert. Curatati si spalati bine pestele. Taiati-l in bucati potrivite.
Intr-o tigaie, incingeti putin ulei si puneti la calit un catel de usturoi. Cand s-a rumenit, scoateti-l si aruncati-l. Puneti apoi la prajit pestele si, cand este rumenit, puneti-l pe o farfurie.
Strecurati uleiul si puneti-l din nou in tigaie. Adaugati restul de usturoi taiat fin si, cand incepe sa sfaraie, adaugati paharul cu vin, un praf de sare, cateva boabe de piper si piper macinat. Adaugati maslinele si o cana de apa in care au fiert legumele.
Cand clocoteste, adaugati bucatile de peste si cartofii deja fierti, taiati in bucati, si lasati totul sa fiarba la foc mic, fara capac, maxim zece minute.
Serviti cu verdeata proaspata pe deasupra.

Ingrediente reteta

  • crap 800 grame
  • usturoi catei 3 bucati
  • patrunjel legatura 1 bucati
  • cartofi 5 bucati
  • ceapa 1 bucati
  • morcovi 1 bucati
  • masline fara samburi 150 grame
  • vin alb 100 mililitri

peste cu masline : 0 comentarii

Nu exista comentarii