Peste cu taitei la cuptor

Detalii

Porti 6
Timp 90

Descriere peste cu taitei la cuptor

Pestele curatat, spalat si portionat se condimenteaza in interior cu sare, cimbru, usturoi pisat si se pune la fiert intr-un vas cu fundul lat. Dupa ce a fiert, se scoate pe un platou. Taiteii se pun la fiert intr-un vas cu apa clocotita cu sare, iar dupa ce au fiert, se scurg si se clatesc cu apa rece. Intr-un vas, se caleste faina in 75 g unt si se stinge cu laptele fierbinte. Se continua fierberea 20 min la foc incet, apoi se strecoara si se adauga ouale, smantana, cascavalul si rosiile taiate cubulete, cimbru, sare si usturoi pisat, amestecandu-se sosul bine. Se unge cu restul de unt o tava, se aseaza pe fundul tavii jumatate din cantitatea de taitei, se pune pe deasupra pestele si se acopera cu restul de taitei. Se toarna apoi sosul si se da tava la cuptor timp de 25 min pentru a se rumeni.

Ingrediente reteta

  • peste 1000 grame
  • taitei 500 grame
  • smantana 200 mililitri
  • oua 2 bucati
  • faina 50 grame
  • lapte 250 mililitri
  • cascaval 200 grame

peste cu taitei la cuptor : 0 comentarii

Nu exista comentarii