Peste de toamna la cuptor

Detalii

Porti 10
Timp 180

Descriere peste de toamna la cuptor

Ingrediente:
Reteta are o savoare deosebita toamna, cind pestele este mai gras. De asemenea la aceasta retea este foarte importanta folosirea a cit mai multe specii de pesti (cel putin 5) in proportii aproximativ egale rapitor si pasnic. Primavara se pot inlocui legumele cu suc de rosii si boia de ardei si se mareste cantitatea de ulei.

- 3 kg peste de dimensiuni intre 0,2 – 0,5 kg sau taiate portii de aceeasi dimensiune. Ca specii:
- Rapitori: biban, raspar, somn (se poate utiliza si stiuca, pietrar, fusar). La biban, raspar, pierar, fusar, salau este de preferat sa se scoata inotatoarele dorsale.
- Pasnici: platica, babusca, mreana
- legume : 4 buc. rosii mari, 2 buc. ardei gras, 2 buc. gogosar taiate cubulete
- 2 cepe taiate marunt
- condimente: boabe de piper, foi de dafin
- 250 ml ulei
- 3 linguri de otet

Mod de preparare:
Se aseaza pestele intr-o tava adinca, pe un singur strat, intercalat pe specii.
Se aseaza codimentele si se acopera cu legumele.
Se toarna uleiul, otetul. Se completeaza cu apa cit sa cuprinda totul.
Se introduce in cuptor si se lasa la foc mic 3 – 4 ore.

Observatii:
Cald sau rece un peste pe farfurie impreuna cu 2-3 linguri din sosul ramas in tava. Farfuria se poate orna cu lamiie sau legume de sezon, dupa gust. Daca aveti invitati cautati sa le alegeti rapitorii, care avind carnea mai tare aveti mai multe sanse sa-i asezati intregi in farfurie.

Ingrediente reteta

  • peste 3000 grame

peste de toamna la cuptor : 0 comentarii

Nu exista comentarii