Peste la borcan

Detalii

Porti 8
Timp 40

Descriere peste la borcan

Pestele se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata. Se pastreaza in frigider 24 de ore, apoi se scot pestii si in fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru si se aseaza pestii. In borcane se toarna marinata, iar de 2-3 degete ulei,dupa care se leaga sau se capseaza borcanele foarte bine. Borcanele se invelesc in hartie si se fierb in bain marie cca 2 h si 30 min, iar dupa fierbere se tin in apa in care au fiert pana a doua zi. Cine doreste poate introduce a doua zi borcanele si la cuptor cat sa prinda o crusta deasupra. Este un aperitiv deosebit si se pastreaza foarte bine. Se poate servi cu ceapa rosie, masline.

Ingrediente reteta

  • stavrizi 3000 grame
  • apa 500 mililitri
  • otet din vin 500 mililitri
  • sare mare 100 grame
  • piper boabe 10 grame
  • foi dafin 10 grame
  • boabe coriandru 10 grame

peste la borcan : 0 comentarii

Nu exista comentarii